weboldal_nyito_educatio

Az SZTE is részt vesz az online Education

Idén is részt vesz a Szegedi Tudományegyetem az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet a kialakult helyzet miatt, 2021. január 21. és 23. között, online tartanak meg. Az érdeklődők virtuális sétát tehetnek a standok között, kérdéseiket számos formában feltehetik. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE mind a 12 kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát.

A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme és a második legzöldebb hazai intézmény – minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Ez idén sincs másképp, azonban most az SZTE képviselői virtuális standnál várják az érdeklődőket, akik így első kézből kaphatnak választ továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre. A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos és egészségtudományi, valamint a társadalom és a természettudományi területekig.

 

Az érdeklődők és felvételi előtt állók az SZTE virtuális standjánál, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatnak a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről. Az SZTE Karrier Iroda munkatársa ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál, melyre előzetesen kell regisztrálni. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

 

Az SZTE virtuális standjánál, megtekinthető lesz az egyetem mind a 12 karának bemutatkozó videója, és letölthető lesz az egyetem 2021/2022-es tanévre szóló felvételi kiadványais.  A látogatók ezen kívül három formában tehetik fel kérdéseiket: idén is lehetőség lesz a „személyes” találkozásra, ugyanis a karok képviselői Zoom szobákban várják a középiskolásokat, hogy online formában, de mégis élőben válaszolják meg a kérdéseket. Ha valaki tart a kamerától, live chat formájában, írásban is érdeklődhet a képviselőktől, akik azonnal a kérdezők segítségére lesznek.

 

A felvételi előtt álló diákok és érdeklődők az Educatio oldalán regisztrálhatnak ingyenesen az online képzési szakkiállításra. A regisztrációt követően mindenki számára elérhetőek a kiállítói standok, melyek között virtuális sétát tehetnek. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

 

Az Educatio kiállításon való részvétel az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú „A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére” című pályázatban valósul meg.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



További hallgatói vélemények >>>