kiemelt_RH_tulipan

Friss felsőoktatási rangsoron az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem a 662. helyen szerepel a legfrissebb University Ranking by Academic Performance (URAP) rangsoron. A tudományos publikációk mennyisége és minősége alapján összeállított listára tíz magyar egyetem került fel.

Továbbra is a top egyetemek között tartják számon a különböző nemzetközi rangsorok a Szegedi Tudományegyetemet. A tudományos teljesítmény alapján összeállított University Ranking by Academic Performance a világ 2000 legjobb egyeteme közé sorolta az SZTE-t. A 2017. márciusában nyilvánosságra hozott listán a 662. a szegedi egyetem.


A listára az SZTE mellett felkerült az Eötvös Loránd Tudományegyetem (586.), a Semmelweis Egyetem (604.), a Debreceni Egyetem (620.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (775.), a Pécsi Tudományegyetem (905.), a Pannon Egyetem (1356.), a Szent István Egyetem (1533.), a Közép-európai Egyetem (1655.) és a Budapesti Corvinus Egyetem is (1821.)

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.





Horvath_TamaraHorváth Tamara - TTIK, biológia mesterszak

2007-ben kezdtem el az egyetemet, azért pont Szegeden, mert nagyon jó híre van, illetve nagyon dicsérik az oktatást. Jó a fiatal társasági élet. Csak pozitív tapasztalatam vannak, sok emberrel lehet megismerkedni, nagyon kellemes csalódás volt az azóta eltöltött pár év. Az oktatás és a kutatás is világszínvonalú a TTIK-n, olyan ismeretekkel vérteznek fel bennünket, melyek birtokában jó eséllyel indulunk a munkaerőpiacon.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *