2023. november 29., szerda


Általános Orvostudományi Kar - Nemzetközileg elismert orvosképzés


Gyerekkorod óta vonz a gyógyítás? Részese lennél a jövő orvosi kutatásainak? Neked a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán a helyed!
Miért érdemes az SZTE ÁOK-t választanod?


Karunkon az orvos osztatlan mesterképzésen túl 2 kiegészítő, idegen nyelvű szakirányú továbbképzés közül is választhatsz. Az orvos képzésünk 12 szemeszterből áll, melynek jelentős része kis csoportos, gyakorlati oktatás. A gyógyítás alapjait, több mint 15 féle emberi szervezetet modellező bábun és szimulátoron sajátíthatod el, gyakorlati tudásodat pedig az ország 25 oktatókórházában szerezheted meg.


Diplomád megszerzése után választhatsz rezidens képzésünk, 4 doktori iskolánk és az orvosi kutatómunka között. Büszkék vagyunk diplománk értékére, mellyel a világ bármely egészségügyi intézményében elhelyezkedhetsz.


A nálunk végzett orvosok büszkék arra, hogy nálunk tanultak!
Milyen képzések várnak?


Nappali tagozat:
• általános orvos szak (12 félév, egységes osztatlan képzés keretében magyar, angol és német nyelven)

Szakirányú továbbképzések:
• angol egészségtudományi szakfordító-tolmács
• angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!


Felvételi információk:
ÁOK Tanulmányi Osztály
+36-62/545-017
office.aokto@med.u-szeged.hu
http://www.med.u-szeged.hu/

https://www.facebook.com/orvoskarszeged/Az SZTE ÁOK -ra jelentkezők a legfrissebb orvosi kutatásokban is részt vevő, nemzetközi kapcsolatait jól kamatoztató intézményben kezdhetik meg tanulmányaikat. Szeged több mint 90 éve otthona az ország egyik legismertebb felsőoktatási intézményének és orvoskarának. Az itt végzett kutatói tevékenységéért nyert orvosi-élettani Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert, aki máig az egyetlen magyar kutató, aki magyarországi – és ezen belül szegedi – munkásságáért kapta meg a világ legismertebb tudományos kitüntetését. Az orvosi hivatás szerteágazó ismereteit egységes osztatlan alapképzés keretében sajátítják el a hallgatók 12 szemeszter alatt.

Az első időszakban, az alapozó és az előkészítő modul kurzusai keretében az elméleti ismereteket kell alaposan megtanulniuk, míg a felsőbb évfolyamokon aktív résztvevői lesznek a betegségmegelőző, ápoló, gondozó és gyógyító munkának is. A hallgatóknak számos lehetőségük nyílik arra, hogy már graduális képzési idejük alatt bekapcsolódhassanak az elméleti intézetek tudományos munkájába és a klinikákon a gyógyítás alapjaiba is. Az itt végzetteket nemcsak mindenütt Európában, de a világ más tájain is szívesen fogadják, a Kar számos ország egészségügyi felsőoktatási intézményével működik együtt.