2024. június 14., péntek


Mérnöki Kar - Siker és versenyszellem


Mindig a megoldásra koncentrálsz? Részese lennél új dolgok tervezésének és kivitelezésének? Alapozd meg a jövőd és tanulj te is a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki karán!
Miért érdemes az SZTE MK-t választanod?

Érdemes tudnod, hogy hallgatóink több mint 90%-a fél éven belül elhelyezkedik, szinte kizárólag a diplomájuknak megfelelő munkakörben. Tanulóink rendre az ország legjobb mérnökei között szerepelnek mind a hazai, mind a nemzetközi tanulmányi versenyeken. Tanulmányaid során közel 30 modern laboratóriumban és műhelyben mélyítheted el elméleti tudásod, és több mint 30 partnervállalatot magába foglaló kapcsolati hálónkkal járulunk hozzá, hogy felkészítsünk a munkaerő-piaci kihívásokra.
Milyen képzések várnak?


Alapképzések: Élelmiszermérnök szak • Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szak • Műszaki menedzser szak • Mechatronikai mérnök szak • Gépészmérnök szak • Gépészmérnök szak orosházi képzőhellyel • Mesterképzések: Élelmiszermérnök szak • Élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök szak • Műszaki menedzser szak • Gépészmérnök szak • Mechatronikai mérnök szak


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!
Felvételi információk:
Tanulmányi Osztály
+36-62/546-012 +36-62/546-000
mk-to@mk.u-szeged.hu

www.mk.u-szeged.hu


Ötvenöt év tapasztalataira támaszkodva, új modell szerint valósítják meg a duális képzést. A Kar kiváló infrastrukturális és humán adottságokkal rendelkezik. A jól felszerelt laboratóriumokban, a tudományos minősítés, illetve a publikációs aktivitás alapján folyamatosan előre lépő oktatóktól kapja meg az alaptudást a mérnöknek készülő hallgató, aki üzemi gyakorlaton mélyíti el szakmai ismereteit. A Karon fontosnak tartják a képzési kínálat fejlesztését. Céljuk, hogy a gyakorlati életben sokoldalúan hasznosítható, megalapozott mérnöki tudás birtokában indítsák útnak a Karon diplomát szerzett fiatalokat. Állami ösztöndíjas képzések, céges ösztöndíjak, saját kollégiumi helyek várják a középiskolásokat az SZTE Mérnöki Kar szakjain. Az alapképzés elvégzésével is piacképes diploma szerezhető, ugyanakkor a továbblépés lehetőségét kínálják a mesterképzések. Nappali tagozaton az összes képzést duális és kooperatív képzési formában is elindítják. A nemzetközi oktatási versenyben is helyt áll az SZTE MK: például a temesvári és az újvidéki egyetemmel több közös kutatói projekten dolgoznak, növekvő számban fogadnak Erasmus-ösztöndíjasokat Európa számos országából, akikkel idegen nyelvű órákon tanulhatnak együtt a mérnöknek készülő hallgatók. A Kar legjobb diákjai külföldön szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat ösztöndíjas támogatással. A közvetlen tanár-diák viszony is növeli a Kar vonzerejét: mentorként foglalkoznak hallgatóikkal az oktatók.