2020. október 24., szombat


Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar - Minőségi oktatás, életre szóló hivatás


Szívügyed a népesség egészségének megőrzése? Ne szakmát válassz, hanem hivatást! Várunk a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán!
Miért érdemes az SZTE ETSZK-t választanod?

Tudd, hogy hallgatóink közel 89 %-a 4 hónapon belül elhelyezkedik a diplomájának megfelelő pozícióban. Karunk küldetése, hogy te is világszínvonalú elméleti és gyakorlati ismerettel léphess ki a munkaerőpiacra. Gyakorlati tudásod elsajátításához 2 modern tornaterem és 10 gyakorlóterem áll rendelkezésedre, szakmai rutinodat több mint 15 féle emberi szervezetet modellező bábun és szimulátoron szerezheted meg.
Milyen képzések várnak?


Alapképzések: Ápolás és betegellátás alapszak (ápoló, illetve gyógytornász szakirány, 8 félév) • Egészségügyi gondozás és prevenció alapszak (dentálhigiénikus, illetve védőnő szakirány, 8 félév) • Szociális munka alapszak (7 félév) (nappali tagozaton duális formában is) Mesterképzések: Ápolás mesterképzési szak (aneszteziológiai szakápoló; geriátriai szakápoló; intenzív szakápoló; közösségi szakápoló; sürgősségi szakápoló) • Fizioterápia mesterképzési szak • Szociális munka mesterszak • Szociálpolitika mesterképzési szak (keresztféléves felvételi eljárásban) Szakirányú továbbképzések: Gyermek - és ifjúságvédelmi tanácsadó (4 félév)

Nézd vissza a nyílt napunk előadását!Felvételi információk:

ETSZK Tanulmányi Osztály
+36-62/545-023 +36/62-546-412
+36-62/546-405 +36/62-342-347
tanosz@etszk.u-szeged.hu

http://www.etszk.u-szeged.hu/Valamennyi képzés hangsúlyos eleme a gyakorlatorientáltság: ennek oka az intézményben oktatott valamennyi segítő szakma gyakorlatias jellege. A képzés lényeges elemei az egészségtudományi képzések esetében a laboratóriumi gyakorlatok, a kiscsoportos tantermi gyakorlatok, a demonstrációs termi gyakorlatok és az évközi, valamint nyári összefüggő klinikai gyakorlatok. A szociális munkások gyakorlatai a kiscsoportos tantermi szemináriumok, a terepgyakorlatok és az intenzív, integrált terepmunka. Az egész életen át tartó tanulást támogató képzési kínálat szaknyelvi képzéssekkel kibővülve segíti a szaktárgyak tanulását (orvosi latin) és a külföldi munkavállalást angol és német nyelvterületen. A hallgatókat mindemellett pályaorientációs órák, önismereti és kommunikációs gyakorlatok segítik. A kar saját könyvtára biztosítja a hallgatók számára a legfontosabb tankönyveket. Nagy hangsúlyt fektetünk a diákélet támogatására, valamint jogi, életvezetési, tanulás-módszertani, karrier-tanácsadási irodát működtetünk.