2023. december 4., hétfő


Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar – Hősökre most van szükség!


Szívügyed a népesség egészségének megőrzése? Ne szakmát válassz, hanem hivatást! Várunk a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán!
Miért érdemes az SZTE ETSZK-t választanod?

Hallgatóink közel 89 %-a 4 hónapon belül elhelyezkedik a diplomájának megfelelő pozícióban. Karunk küldetése, hogy Te is világszínvonalú elméleti és gyakorlati ismerettel léphess ki a munkaerőpiacra! Gyakorlati tudásod elsajátításához 3 modern tornaterem és 10 gyakorlóterem áll rendelkezésedre, szakmai rutinodat több mint 15 féle emberi szervezetet modellező bábun és szimulátoron szerezheted meg.
Milyen képzések várnak?


Alapképzések: Ápolás és betegellátás alapszak (ápoló, illetve gyógytornász szakirány, 8 félév) • Egészségügyi gondozás és prevenció alapszak (dentálhigiénikus, illetve védőnő szakirány, 8 félév) • Szociális munka alapszak (7 félév) (nappali tagozaton duális formában is) Mesterképzések: Ápolás mesterképzési szak (geriátriai szakápoló; intenzív szakápoló; közösségi szakápoló; sürgősségi szakápoló) • Fizioterápia mesterképzési szak • Szociális munka mesterszak • Szociálpolitika mesterképzési szak (területi szociálpolitika szakirány, klinikai szociális munka szakirányterületi szociálpolitika szakirány, klinikai szociális munka szakirány) Szakirányú továbbképzések: Gyermek - és ifjúságvédelmi tanácsadó (4 félév)


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!Felvételi információk:

ETSZK Tanulmányi Osztály
+36-62/545-023 +36/62-546-412
+36-62/546-405 +36/62-342-347
tanosz@etszk.u-szeged.hu

http://felveteli.etszk.u-szeged.hu/Képzéseink hangsúlyos eleme a gyakorlatorientáltság, ennek oka az intézményünkben oktatott segítő szakmák gyakorlatias jellege.

Egészségtudományi képzéseink lényeges elemei a laboratóriumi gyakorlatok, a kiscsoportos tantermi gyakorlatok, a demonstrációs termi gyakorlatok és az évközi, valamint nyári összefüggő klinikai gyakorlatok. A szociális munkások gyakorlatai kiscsoportos tantermi szemináriumokból, terepgyakorlatokból és intenzív, integrált terepmunkából állnak. Az egész életen át tartó tanulást támogató képzési kínálatunk szaknyelvi képzéssekkel kibővülve segíti a szaktárgyak tanulását (orvosi latin) és a külföldi munkavállalást angol és német nyelvterületen.

A hallgatókat mindemellett pályaorientációs órák, önismereti és kommunikációs gyakorlatok segítik a boldogulásban. A kar saját könyvtára biztosítja a hallgatók számára a legfontosabb tankönyveket. Nagy hangsúlyt fektetünk a diákélet támogatására is, valamint jogi, életvezetési, tanulás-módszertani, karrier-tanácsadási irodát működtetünk.