2023. december 8., péntek


Gyógyszerésztudományi Kar - Széles körű tudás, biztos megélhetés


Érdekel a biológia és a kémia? Piacképes tudásra vágysz, amellyel több területen is érvényesülhetsz? Neked a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi kara a legjobb választás!
Miért érdemes az SZTE GYTK-t választanod?

Szerezz biztos tudást, alapozd meg nálunk a jövőd! Tartozz közénk, és gyere te is az SZTE Gyógyszerésztudományi Karára!
Tudd, hogy a nálunk végzett hallgatók több mint 90%-a fél éven belül sikeresen elhelyezkedik a diplomájuknak megfelelő munkakörben. Karrierlehetőségeid a gyógyszertáraktól, az innovatív gyógyszeriparon és kórházakon át az államigazgatásig terjedhetnek.
Milyen képzések várnak?


Gyógyszerész osztatlan szak: államilag finanszírozott és költségtérítéses, 10 félév, nappali, végzéskor doktori cím elnyerése (D.Pharm.)


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!Felvételi információk:

GYTK Dékáni Hivatal
+36-62/545-022
office@pharm.u-szeged.hu

www.pharm.u-szeged.huAz SZTE GYTK sokoldalúan képzett diplomásokat bocsát ki a munkaerőpiacra, mivel a hallgatók átfogó képzésük részeként számos biológiai és kémiai alapú tantárgyat tanulnak, de az oktatásban hangsúlyos szerepet kapnak a gyógyászattal, a gyógyszerek alkalmazásával és gyártásával kapcsolatos ismeretek is. Nem könnyű feladat elsajátítani ezt a sokoldalú tudást, de megéri a fáradtságot, mivel a szegedi gyógyszerészdiplomával rendelkezőknek kiválóak a munkaerőpiaci lehetőségeik. Az itt végzettek számtalan állás közül választhatnak: gyógyszertárakban, az iparban, kutatóhelyeken vagy éppen az egészségügyi hatóságoknál is vállalhatnak munkát. A gyógyszerészet nemcsak szakma, hanem szép hivatás is, amely biztos megélhetést nyújt. A graduális képzés alatt külföldi részképzéseken bővíthetik tudásukat a GYTK-s hallgatók: több mint 60 országba juthatnak el cseregyakorlatra Ausztriától Ausztráliáig. Az SZTE GYTK-n szerzett oklevél országosan és nemzetközileg is elismert, amit a Kar ipari és kutatóhelyi kapcsolatai is alátámasztanak: a magyar és nemzetközi cégek, gyógyszergyárak folyamatosan keresik az SZTE-n végzett hallgatókat. 2009 óta a gyógyszerészképzésben diplomát szerzetteket a gyógyszerészdoktori cím is megilleti.