2023. december 11., hétfő


Mezőgazdasági Kar - Szerezz piacképes mezőgazdasági tudást Hódmezővásárhelyen


Része lennél a világ élelmezési láncának? Jól érzed magad a szabadban és vonz a modern technológia? Neked a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán a helyed!
Miért érdemes az SZTE MGK-t választanod?

Tudd, hogy hallgatóink 90%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik a munkaerőpiacon, és 85%-uk elégedett a betöltött pozíciójával. Tanulóink rendre az ország legjobb gazdászai között szerepelnek a szakmai versenyeken. Fontos, hogy mérnöki képzéseinket duális formában is elvégezheted! A 7 szemeszteres alapszakjaink utolsó féléve csak a gyakorlatról szól, több mint 20 stratégiai partnerünkkel készítünk fel sikeresen a munkaerőpiaci kihívásokra.
Milyen képzések várnak?


Alapképzések: Mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak (BSc) magyar és angol nyelven (képzés specializációi: agrárökonómiai, állattenyésztési, kertészeti, növénytermesztési) • Vadgazda-mérnöki alapképzési szak (BSc) • Vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzési szak (BSc) Mesterképzés: Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzési szak (MSc) Felsőoktatási szakképzések: Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés • Mezőgazdasági felsőoktatási szakképzés • Ménesgazda felsőoktatási szakképzés Szakirányú továbbképzések: Agrárlogisztikai szakmérnök szakirányú továbbképzési szak • Gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó szakirányú továbbképzési szak • Mezőgazdasági értékbecslő szakmérnök szakirányú továbbképzési szak • Növényvédelmi szakmérnök szakirányú továbbképzési szak • Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök szakirányú továbbképzési szak • Vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakirányú továbbképzési szak


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!
Felvételi információk:

+36-62/532-990
to@mgk.u-szeged.hu
www.mgk.u-szeged.huAz MGK nem csupán kiemelkedő szakmai színvonala miatt figyelemre méltó, hanem azért is, mert a hallgatók többek között az egyetemi tangazdaságban teljesítik a tanulmányokhoz tartozó kötelező gyakorlataikat. A mérnöki gyakorlatot pedig, amely valódi rutint biztosít a pálya megkezdéséhez, akkreditált gyakorlati helyeken szerzik meg. A diákok így tapasztalatot szereznek arról, hogy az elméleti tudás hogyan valósul meg a gyakorlatban, üzemi körülmények között. A Kar és a munkaerőpiaci szereplők több hónapos konzultációt követően közösen készítették elő a mezőgazdasági mérnöki, a vadgazda mérnöki és a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak duális képzési programját. Bevezetés alatt van a duális képzés mellett a kooperatív képzési forma is. Bíznak abban, hogy a mezőgazdasági, vadgazdálkodási és a vidékfejlesztési szakmának a presztízse növekszik. A mezőgazdaság általános megítélése még a meglévő problémákkal együtt is javult, az ágazat jövedelemtermelő képessége növekedett, tehát egyre többen gondolják azt, hogy a gazdálkodás a megélhetésnek egy alapvető forrása lehet. A jövőt megalapozó munkában a Kar igyekszik tovább vinni a tudományos és pályázati munkában korábbi években felhalmozódott tapasztalatait. Az itt született eredményeket folyamatosan beépítik az oktatásba is.