2024. június 14., péntek


Fogorvostudományi Kar - Megalapozott tudás, biztos megélhetés


Fogorvosnak készülsz? Diploma szerzés után saját praxist indítanál? Alapozd meg a biztos jövőd, és tanulj te is a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán!
Miért érdemes az SZTE FOK-ot választanod?

Az osztatlan fogorvos képzés 10 szemeszterből áll, diplomád megszerzése után összesen 6 különböző irányba szakosodhatsz. A kis létszámú csoportos oktatásunknak köszönhetően rendkívül közvetlen az oktató-hallgató kapcsolat. Képzésed 60%-a a gyakorlat megszerzésére összpontosít, ezzel egyedülálló képzőhely vagyunk Magyarországon.
Tudd, ha fogorvosként végzel könnyen elhelyezkedhetsz a munkaerőpaicon, vagy azonnal önálló praxist is indíthatsz. Ne feledd, a nálunk megszerzett diploma rendkívül jó ajánlólevél mind itthon, mind külföldön!


Milyen képzések várnak?


Nappali tagozat: Fogorvos osztatlan mesterképzési szak (10 félév – magyar és angol nyelven)


Nézd vissza a nyílt napunk előadását!
Felvételi információk:
FOK Tanulmányi Osztály
+36-62/545-300
tanulmanyi.ugyintezes@stoma.u-szeged.hu

www.stoma.u-szeged.huAz SZTE FOK 2007-ben vált önálló karrá, és mára már az SZTE egyik legdinamikusabban fejlődő egysége. Bár a hallgatói létszám – mind a magyar, mind az angol nyelvű képzési programon – évről évre növekszik, a Karon folyó oktatásra továbbra is jellemző a közvetlen oktató-hallgató kapcsolat, valamint a kis létszámú csoportokban folyó oktatás. Mindez a többi fogorvosképző hely viszonylatában is kimagasló gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé. Tekintettel arra, hogy 2005 óta a fogorvosi végzettséggel együtt jár az önálló fogorvosdoktori működési jog, az egyetemi oktatásnak még nagyobb a felelőssége a gyakorlati tudás, készségek és képességek átadásában. A képzés korszerűsítése érdekében folyamatosan fejlesztik a tananyagot; a magyarországi fogorvosképző helyek között elsőként itt vezették be 2013-ban a fogorvosképzés specifikumait figyelembe vevő, átfogó, EU-konform kurrikulumot. Az SZTE FOK fiatal kora ellenére nemzetközi mércével mérve is jelentős tudományos kutatóműhellyé és magas színvonalú oktatási központtá nőtte ki magát. Az SZTE FOK oktató-kutató tevékenysége révén méltó egysége az elit- és kutatóegyetem címet elnyerő, nagy múltú Szegedi Tudományegyetemnek. A szegedi fogorvoskaron megszerzett diploma értéke óriási, hazánkban és külföldön is szívesen fogadják az itt végzetteket. A szakma pedig az emberközpontú hivatás mellett biztos megélhetést biztosít.