Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny

2013. március 23., Auditorium Maximum

A Klasszika-Filológiai és Neolatin Tanszék szervezésében 2013. március 23-án kerül megrendezésre a középiskolásoknak szóló Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny döntője az Auditorium Maximumban.


A verseny célja, hogy népszerűsítse a latin nyelvet és az ókori kultúrát a középiskolások körében, egyben lehetőséget adjon a legjobbaknak, hogy összemérhessék tudásukat. A versenyre két kategóriában (5-9. osztályosok, illetve 10-12. osztályosok) lehetett nevezni.


Az idén tizedik alkalommal megrendezett országos versenyen 38 magyarországi és vajdasági középiskolából összesen 382 diák indult. A selejtező és a középdöntő eredményei alapján a március 23-i döntőbe a két kategóriából együttesen 27 gimnázium 86 diákja jutott be.


A versennyel kapcsolatos további információk (versenykiírás, lebonyolítás, részeredmények, korábbi feladatlapok stb.) az alábbi honlapon érhetők el: http://www2.arts.u-szeged.hu/cla/HIK/index.htm


Kapcsolattartó: Kasza Péter (petrusfalx@gmail.com)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.