SZTE BTK 2015. augusztus

2015. augusztus 24.

A Szegedi Tudományegyetem Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodájának tehetségkutató versenyfelhívásai az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

2015. augusztus 07.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2015–2016-os tanévet megnyitó ünnepi ülését 2015. augusztus 30-án tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

2015. augusztus 05.

Immár tizenötödik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia és Közép-Európa Tanulmányok Központja. Idén mintegy 50 diák érkezett 25 különböző országból Szegedre.

2015. július 20.

A nyár utolsó napjaiban, a 2015/16-os tanév kezdete előtt a Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara gólyatáborral várja a leendő elsőéves diákokat.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.