SZTE BTK 2013. augusztus

2013. szeptember 02.

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat idén harmadik alkalommal rendezi meg az Összegyetemi Gólyatábort az újszegedi Partfürdőn, ahol pénteken fellép a Punnany Massif!

2013. augusztus 31.

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségének szónokai jellemezték a tudomány és a felsőoktatás helyzetét, köszöntötték a gólyákat és a kiválóan sportoló hallgatókat.

2013. augusztus 30.

Augusztus 29-én kihirdették az idei pótfelvételi ponthatárokat. A szegedi egyetem tíz egységébe 468 elsős nyert felvételt, legtöbben az ÁJTK-ra, illetve a TTIK-ra érkezhetnek.

2013. augusztus 29.

Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes augusztus 28-án tájékoztató előadást tartott az osztatlan tanárképzésben induló gólyáknak, akik tanácsokat és információkat kaptak a kezdéshez.

2013. augusztus 28.

2013. szeptember 10-ig jelentkezhetnek az érdeklődő hallgatók az SZTE Médiacentrum gyakornoki felhívására.

2013. augusztus 26.

Immár tizenharmadik alkalommal várta a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieket az SZTE Bölcsészettudományi Kar Hungarológia és Közép-Európa Tanulmányok Nemzetközi Oktatási Központja. A nyári egyetem keretein belül színes programokat, kirándulást és filmnézést kínáltak.

2013. augusztus 21.

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült rangos elismerésben.

2013. augusztus 03.

Második a hazai felsőoktatási intézmények között a Szegedi Tudományegyetem, Vidék-Magyarországon pedig a legnépszerűbb az idén július 24-én zárult felvételi eljárás összesített adatai alapján. Idén a múlt évhez képest országosan 10, a szegedi universitason 7 százalékkal csökkent az első körben felvettek száma.

2013. augusztus 02.

A szegedi egyetem épületeinek nagy része idén nyáron augusztus 5-20. között zárva tart. Természetesen ebben az időszakban is folyamatos és zavartalan a betegellátás a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló épületekben.

2013. augusztus 02.

Tájékoztatásul közöljük, hogy 2013. augusztus 3 és 20 között a Bölcsészettudományi Kar adminisztrációs szünetet tart.

Cimkék: szünet

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.