SZTE BTK 2024. február

2024. február 26.

Miért mesélünk egymásnak történeteket? Hogyan viszonyulunk a mesehagyományhoz? Miért és hogyan dolgozza fel különböző népek és régiók mesekincsét egy kortárs magyar (határon inneni és túli) író? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat, ha ellátogat a Bolygó bogozó író-olvasó találkozóira.

2024. február 15.

2024 tavaszán, Szegeden, ismét elindul az Amigos a gyerekekért alapítvány csapata. Kik is az Amigók? Mi egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezet vagyunk, célunk, hogy kórházi látogatások formájában játékkal, nyelvtanulással és kézműveskedéssel segítsük a beteg gyerekeket. Most te is csatlakozhatsz csapatunkhoz!

2024. február 14.

-- ENGLISH BELOW --


Készen állsz arra, hogy részese légy valami igazán rendkívüli dolognak? A GTK InterArt Fesztivál 2024 neked szól – az SZTE munkatársainak és hallgatóinak!
 

A GTK InterArt Fesztivál az SZTE Gazdaságtudományi Karának kezdeményezése, amely teret biztosít a hallgatók és a munkatársak számára, hogy megmutathassák tehetségüket és felhasználhassák a művészetet mint eszközt a kapcsolatteremtésre és a sokszínűség megünneplésére.


--


Are you ready to be part of something truly extraordinary? The GTK InterArt Festival 2024 is calling out to YOU - staff members and students!


GTK InterArt Festival is an initiative to provide a space for students and staff members to perform, showcase and utilize art as a tool to connect and celebrate the richness and diversity of creativity amongst all.

2024. február 13.

Az alábbiakban az SZTE Sansz Iroda felhívását közöljük.

2024. február 13.

FRISSÍTÉS (2024. 03. 19.): A BTK osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésein részt vevő hallgatók április 15-e, hétfő, 14:59-ig jelentkezhetnek záróvizsgára a MODULO felületén!


FRISSÍTÉS (2024. 04. 10.): A BTK osztatlan, rövid ciklusú vagy régi MA tanárképzésein részt vevő hallgatók május 21-e, kedd, 10:00-ig tölthetik fel és adhatják le portfóliójukat!


Karunkon a záróvizsgák 2024. június 03–14. között lesznek, ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ebben a cikkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt. Az összefoglaló a Tanulmányi Osztály által közzétett hivatalos tájékoztatóból készült, amely az alábbiakon felül egy "záróvizsga kisokost" is tartalmaz.

2024. február 12.

-- ENGLISH BELOW --

2024. február 08.
A Radnóti-estek ötödik féléve indul el 2024. február 21-én a kar kávézójában, a Café Radnótiban. Ezúttal ismét négy estet szervezünk, amelyeken változatos témákat feszegetünk meghívott vendégeinkkel, akiknek - egyúttal - izgalmas életútjukba is betekintést nyerhetünk.

A belépés minden alkalomra ingyenes! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
2024. február 08.

Tavasszal is elindul a Bölcsész Szabadegyetem, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar programja, amelynek keretében a Szegeden és környékén élők akár órarendszerűen látogathatnak egyetemi előadásokat, ugyanúgy, mint az egyetemmel jogviszonyban álló hallgatók. A február 12-től május 18-ig tartó szemeszterben 28 kurzust nyitottak meg a bölcsészkar oktatói az érdeklődők előtt, az órákra jelentkezni február 25-e, vasárnapig lehet.

2024. február 06.

A TIK Kongresszusi termében vették át diplomájukat azok a hallgatók, akik a 2023/2024-es tanév őszi félévében fejezték be tanulmányaikat karunkon. Sikeres záróvizsgát ebben a félévben 129-en tettek, a február 2-i diplomaosztón 89-en vették kezükbe a tanulmányaikat lezáró dokumentumokat. A diplomaosztón az alap-, a mester-, az osztatlan képzésben és a szakirányú továbbképzésben résztvevőket is köszöntötte a megjelent Avatótanács, valamint kitüntetéseket, kinevezéseket is kiosztottak a kar oktatói között.

2024. február 05.

A Magyar Irodalmi Tanszék meghívóját közöljük.

2024. február 01.

Tegnap szegényebb lett egy nagy gondolkodóval a magyar szellemi élet, a hazai filozófia és italianisztika tudománya. Mindenekelőtt azonban kevesebbek lettünk egy kivételes baráttal, tanárral és kollégával, sokunk számára meghatározó szellemi vezetővel. Életének 81. évében elhunyt Kelemen János (1943-2024) filozófus és italianista, az ELTE Professor Emeritusa, az MTA rendes tagja, az SZTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszékének egykori vezetője.


Kelemen János búcsúztatása 2024. március 6-án, 13:30-kor lesz a Fiumei úti temető szóróparcellájánál (Budapest, VIII. Fiumei út 16.).

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.