SZTE BTK 2017. április

2017. április 26.

A Petőfi Irodalmi Múzeum DigiPhil (digiphil.hu) projektje komplex képzési és gyakornoki programot hirdet (lehetőleg pályakezdő) bölcsészek számára, heti 40 órában.

2017. április 26.

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem az Egyetemi Tavasz programsorozatot 2017. április 10. és május 18. között. Az egy hete tartó tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programok között, kari napok és konferenciák is szerepelnek, melyeken természetesen a Bölcsészettudományi Kar is képviselteti magát.

2017. április 25.
2017. április 20.

Bár a héten szünet van, de a SzemeSZTEr stábja nem pihent és új adással jelentkezik. Áprilisi félóránkban szó lesz arról a különleges magyaróra sorozatról, amit a Magyar Irodalmi és Nyelvi Intézet kezdeményezett. Megnéztük, hogyan énekelnek, táncolnak és varázsolnak a kommunikáció szakos hallgatók, benéztünk egy Evita előadásra és megismertük Tudjukki birodalmát. Az édességek kedvelőinek szegedi süti-séta beszámolónkat ajánljuk.

2017. április 19.
2017. április 03.

Mély aggodalommal követtük az elmúlt napokban az Emberi Erőforrások Miniszterének a felsőoktatás törvényi szabályozásának módosítására irányuló javaslatát. Fenntartva, hogy a javaslat lényegi motivációja és célja egyéb, jelenleg nem világos kérdéseket is érinthet, ez úton fejezzük ki azon hitünket, hogy kizárólag olyan felsőoktatás-politika lehet Magyarország számára eredményes, mely fokozza a kiváló intézmények kiválóságát, lehetőséget nyújt a tudás

fejlesztésére, a tudás átadására.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.