SZTE BTK 2023. július

2023. július 19.

A TIK Kongresszusi termében vették át okleveleiket azok az alap-, mester- és osztatlan képzéses, valamint szakirányú továbbképzésen tanuló hallgatók, akik 2023 tavaszán sikeres záróvizsgát tettek. Az idei szemeszterben összesen 759-en abszolválták egyetemi tanulmányaikat, a BTK július 9-i diplomaosztóján négy turnusban mintegy 600 hallgató vette kézhez ünnepélyes keretek között oklevelét.

2023. július 19.

Az alábbiakban az SZTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájának felhívása olvasható, magyar és angol nyelven. További információk elérhetők a konferencia honlapján.

2023. július 19.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hungarológiai Központja 2001 óta immár 23. alkalommal hívja egy élettel teli nyári egyetemre azokat a külföldieket, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat a magyar nyelv és kultúra területén. Az idei évben július 16. és augusztus 12. között rendezik meg a különleges egyetemi kurzust.

2023. július 19.

Zsámboki Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, magyar-történelem osztatlan tanárképző szakos hallgatójának az idei a harmadik olyan éve, amelyben önkéntesként munkát vállal a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Elmondása szerint, a nyári hónapokban amellett, hogy megtapasztalja milyen is egy sokrétű, többféle hivatást gyakorló közösség részesének lenni, maga is hozzátehet Szeged kulturális életéhez egy kicsit.

2023. július 19.

Bizonyára már nagyon sokan izgulnak azon, hogy megkezdhetik-e tanulmányaikat szeptemberben a Szegedi Tudományegyetemen. A ponthatárok kihirdetését július 26-án tartják, amit az SZTE szokásához híven idén is fergeteges Pont Ott Partival ünnepel. Fellép a Honeybeast, a Hűvös és a Blues 4 You Band is.

2023. július 18.

Sorozatunkban a 94. Ünnepi Könyvhéten elhangzott előadások tudósításait adjuk közre, amelyeknek főszereplői egykori szegedi bölcsész hallgatók. A beszámolókat Újszászi Ilona, az SZTE Sajtó munkatársa készítette.


Zenés irodalmi sorozat a Ráolvasás. A Grand Cafe műfajteremtő estjén, a 94. Ünnepi Könyvhéten a szegedi József Attila Tudományegyetem egykori bölcsész hallgatója, Szijj Ferenc legújabb verskötete, a Ritka események és a költő teremtette világ került fókuszba. A Szegedre ritkán látogató szerzővel 2023. június 9-én Mikola Gyöngyi irodalomtörténész, az SZTE BTK Orosz Filológiai Tanszék munkatársa beszélgetett. E „ritka esemény” összefoglalóját „ráolvasóként” Szijj-idézetekkel tűzdelve adjuk közre.

2023. július 03.

A Szegedi Tudományegyetemen a 2022/2023-as tanév tavaszi félévének végén 17 habilitált és 123 PhD doktori címet szerzett hallgatót avattak. Az eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont, 2023. június 30-án, ahol összesen 140-en vehették át oklevelüket.

2023. július 03.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács kétévenként hirdeti meg a Mestertanár Aranyérem pályázatot. A kitüntetést azok az oktatók kaphatják meg, akik legalább tíz éve dolgoznak a diákkörökben, és kiváló eredményeket érnek el az OTDK versenyein.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.