SZTE BTK 2012. április

2012. április 26.

Programm


A Rendezvény kiemelt programja Temesi Mária professzor asszony és operaénekes valamint Oberfrank Péter zongoraművész koncertje
 

2012. április 25.

Hermann Hesse Nobel-díjas svájci-német író, költő, a Grimm-testvérek után a világon legolvasottabb német szerző halálának ötvenedik évfordulójára nagyszabású konferenciával készül május 2. és 6. között az SZTE Germán Filológiai Intézet, a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) és a Magyar Hermann Hesse Alapítvány. A tanácskozás első napján kiemelt kulturális programként az érdeklődők Temesi Mária Liszt-díjas operaénekesnő előadásában Richard Strauss által megzenésített Hesse-verseket hallhatnak.

 

2012. április 25.

csuri_kitunt

2012. április 24.

A Magyar Tudományos Akadémia SZAB Nyelv- és Irodalomtudományi Szakbizottság azzal a céllal indította útra új kezdeményezését, hogy a hozzá tartozó egyetemi tanszékeken dolgozó kollégák megismerjék egymást, illetve tájékozódjanak egymás kutatásairól, munkájáról.

 

2012. április 22.

A mobilkommunikációval kapcsolatos témák iránti tudományos érdeklődés serkentését, a magas színvonalú hallgatói munka elismerését tűzi ki célul a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén tanuló hallgatók számára alapított Magyar Telekom Nívódíj.

 

2012. április 22.
2012. április 21.

Szegedi egyetemisták alkotásai vitték el a pálmát a III. Bölcsész Filmfesztiválon. A seregszemle mindhárom díját olyan filmek nyerték el, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéke jelenlegi és volt hallgatói készítettek.

 

2012. április 13.

Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Magyarországon egyedülálló, 11 éves tevékenységével elérte, hogy ösztöndíjai az egyik legrangosabb elismeréssé váltak a hazai felsőoktatásban. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb 12 hallgatójának ítélte oda az ösztöndíjakat a szervezet kuratóriuma.

 

2012. április 10.
2012. április 05.

A Szegedi Tudományegyetem szisztematikusan bővíti idegen nyelvű teljes képzéseinek repertoárját, hiszen – miként Pál József rektorhelyettes fogalmazott – az intézmény számára létkérdés, hogy a világ minden tájáról vonzzon diákokat.

 

2012. április 04.

Idén is rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen sportnapokat. A mindenki számára nyitott rendezvénysorozaton kulturális és sportesemények, kari napok és ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket.

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.