2024. március 28., csütörtök English version
2009. Októberi rendezvények
„Te tudnál kiutat?” – tanulmányi verseny középiskolásoknak

2009.október 1 – november 24.

A jövő legjobb válságmenedzsereit keresi középiskolások számára meghirdetett online tanulmányi versenyén a Szegedi Tudományegyetem. A szerepjátékban részt vevő, leendő közgazdászoknak a tavaly még virágzó képzeletbeli világ – Moan és Ursia – turizmusát is sújtó gazdasági válság ellen kell hatékony pénzügyi- és marketingstratégiát kidolgozniuk, fellendítve ezáltal egy négycsillagos szálloda visszaeső forgalmát.

Címkék: eseménytanulmányi versenyGTK

A tavalyi év nagy sikerérére való tekintettel idén második alkalommal hirdet rendhagyó online tanulmányi versenyt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar a hallgatók által használt elektronikus oktatási rendszeren keresztül. A jövő menedzserei most is két képzeletbeli ország – Moan és Ursia – szállodapiacán szerepjáték közben bizonyíthatják, hogy sok valódi vállalatvezetővel ellentétben ők kiutat tudnak a válságból.

A feladat ugyanakkor nem könnyű, hiszen a verseny kiírása szerint a korábbi évek turistaáradatához képest a szobafoglalásokból már most kitűnik, hogy idén kevesen fognak érkezni a Moan legismertebb üdülőhelyén elhelyezkedő Haisut Hotelba. A leendő szállodavezetők feladata, hogy egy összehangolt marketing- és pénzügyi stratégia kidolgozásával alkalmazkodjanak a megváltozott viszonyokhoz, és a helyet ismét Moan Beach legnépszerűbb üdülőközpontjává fejlesszék.

Komoly segítséget jelent, hogy a szervezők megadnak minden szükséges információt a feladathoz, így például a szálloda fekvésének legfontosabb adatait, hogy kik és miért jönnek ide nyaralni, milyen szórakozási lehetőségek adottak, de még az országok pénznemének aktuális és előrejelzett árfolyam-alakulását is megtudhatják a diákok. Ráadásul a válságmenedzserek szabad kezet kapnak üzletviteli és pénzügyi téren egyaránt, így képzeletben önmaguk helyezhetik el az általuk elkészített óriásplakátokat és a bevezetett többletszolgáltatásokról is ők dönthetnek.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar CooSpace rendszerén meghirdetett országos tanulmányi verseny első fordulójára a szervezők 2009. november 23-ig várják a középiskolások jelentkezését a következő weboldalon: http://www.eco.u-szeged.hu/felvetelizoknek/tanulmanyi_verseny_2009.html

Bezár