Általános felvételi információk

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2024. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen. A szabályok és tudnivalók a Felvételi tájékoztatóban olvashatók.


A Felvin elérhető Felvételi tájékoztató tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. A Szegedi tudományegyetem által a felvételi eljárásban meghirdetett szakok a felvi.hu oldalán böngészhetőek.

A jelentkezés határideje

2024. február 15.

 

A jelentkezés akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelentkező a fenti határidőig

A felsőoktatási felvételi eljárás során három jelentkezési helyig díjmentesen nyújtható be a jelentkezési kérelem, a további jelentkezési helyekért kiegészítő eljárási díjat kell fizetni.

 

A jelentkezés folyamatáról a Tájékoztatóban lehet bővebben olvasni a felvi.hu honlapján »


Felvételi menetrend

menetrend_24A


Felvételi 2024 - Jelentkezési tudnivalók és stratégiák, E-felvételi







Forrás: felvi.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.






ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



További hallgatói vélemények >>>