Miért jó természettudományos tárgyakat tanító pedagógusnak lenni?

Gondolkodsz a pedagógusi pályán? Kíváncsi vagy rá, miért is jó természettudományos tárgyakat tanítani? Dr. Kosztolányi József, az SZTE TTIK Bolyai Intézet egyetemi docense osztotta meg erről gondolatait.


 

1. Miért jó tanárnak (pedagógusnak) lenni?

 

  • Rendszerezett tudásunk átadása, másokkal történő megosztása örömforrás.
  • Alapvető képességeket, kompetenciákat kialakítani és fejleszteni „óvodától az egyetemig” szép és hálás feladat.
  • Öröm látni a gyerekek fejlődését, és boldogságforrás lehet az a tudat, hogy ebben a fejlődésben aktív szerepünk volt.
  • A tanítás, fejlesztés folyamatos tanulásra, fejlődésre ösztönöz bennünket.
  • Nagyon sokat tanulhatunk a gyerekektől.
  • A munkánk jelentős részét emberek között, társas kommunikáció formájában végezzük.

 

2. Miért jó természettudományos tárgyakat tanító tanárnak (pedagógusnak) lenni?

 

  • A természetet, a természeti törvényeket megismerni és megismertetni a valóságot egyre pontosabban leíró modellek segítségével alapvetően örömforrás tanárnak, tanítványnak egyaránt.
  • A természettudományos tantárgyak mindegyikében (a matematikában és az informatikában is) lehetőség van kísérletek, megfigyelések mentén megismerni a jelenségeket, és a kísérletezés közös élmény tanárnak, diáknak egyaránt.
  • Mindenkinek öröm és sikerélmény, ha megért egy összefüggést, rájön egy rejtett törvényszerűségre. Nagyon szép kihívás és örömteli feladat a tanár számára, hogy ennek a lehetőségét megteremtse tanítványainak.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.




Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *