cover-2020SZTE_SZTE

Te már szinte SZTE-s vagy! - Lépj be Facebook csoportjainkba!

Kíváncsi vagy milyen lehet a Szegedi Tudományegyetemen tanulni? Érdekel, hogy milyen ösztöndíjak, tehetséggondozó programok, kulturális és szabadidős tevékenységek várnak rád Szegeden? Kérdezz felsőbb évesektől és ismerd meg leendő évfolyamtársaid a Szegedi Tudományegyetem kari Facebook csoportjaiban!


Jelentkezz Te is a Szegedi Tudományegyetem kari felvételi Facebook csoportjaiba, ahol nem csak a felvételivel és a képzésekkel kapcsolatos kérdésekre kapsz a választ, hanem érdekességeket is megtudhatsz a választott karról, képzésről! Megismerheted a rád váró sportolási-, szabadidős-, kulturális és karrier lehetőségeket. Azt is megtudhatod, hogyan és milyen ösztöndíjakra érdemes pályáznod tanulmányaid során. A csoportokat a későbbiekben évfolyamcsoportokká alakítjuk, így mindenképp érdemes belépned, ha nem akarsz a későbbiekben sem lemaradni semmiről!


A csoportokhoz az alábbi linkeken csatlakozhatsz:



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.






Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.



További hallgatói vélemények >>>