kiemelt_AB_2018

Hallgatói szolgáltatások – ismerd meg a lehetőségeid!

Már most fontos a karriered? Nem vagy biztos benne, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel? A tanulmányaid után is benne szeretnél maradni az egyetemi légkörben? Nézz utána, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a Szegedi Tudományegyetem!

#SZTE Karrier Iroda

Ha állást keresel, gyakornoki pozícióra vágysz vagy részt vennél egy alternatív gyakornoki programban, akkor keresd fel a Karrier Iroda honlapját, és válogass a jobbnál jobb ajánlatok közül. Ha nem tudod, mit kezdj a tudásoddal esetleg pályamódosításon töröd a fejed, akkor a pályatervezési tanácsadáson segítenek megtalálni a hozzád leginkább passzoló szakterületet. Ha bizonytalan vagy, hogyan is kezdj neki a gyakornoki hely felkutatásának vagy egy meggyőző pályázat összeállításának, keresd fel az irodát és a karrier tanácsadáson akár próbainterjút is készítenek veled.


#SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ

Milyen szolgáltatásokat vehetsz itt igénybe SZTE hallgatóként?

- egyéni pszichológiai-, életvezetési tanácsadás

- online tanácsadás (e-mail és SKYPE is)

- önismereti, tanulás-módszertani tréningek

- speciális képzési igényű hallgatók segítése

- Láthatatlan Színház

- kézműveskedés

Keresd fel őket bátran, készséggel segítenek!

 

#SZTE Alma Mater

Ez a közösség összegyűjti az SZTE-n végzett hallgatókat, a jelenlegi és egykori egyetemi dolgozókat, hogy egy színvonalas tudásközösség jöhessen létre. Az Alma Mater számos érdekes programmal és lehetőséggel várja az „öregdiákokat”. Egyik legkedveltebb családi rendezvényük a 10 éves múltra visszatekintő SZTEAlma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap, valamint az Alma Mater Mikulás, melyekre minden alkalommal csaknem 500-500 fő látogat el. A végzősök mellett már az öregdiákok számára is elérhetők különböző tréningek, tanácsadások és a tavaszi és őszi állásbörze.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.



További hallgatói vélemények >>>