Keresztfelev

Elindult a 2021-es keresztféléves felvételi!

Már lehet jelentkezni a 2021. februárjában induló képzésekre. Az érdeklődők október 15-től november 15-ig jelentkezhetnek a keresztféléves felvételi eljárásban induló mesterképzésekre.A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a BTK, az ETSZK, a GTK, az MK, az MGK, és a TTIK – hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők 2020. november 15-ig tölthetik fel a szükséges dokumentumokat a felvi.hu oldalára. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.


Nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában hirdet mesterképzéseket a keresztféléves felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem 2021-ben. A hallgatók az SZTE 6 karán, 26 szak közül választhatnak.


A Bölcsészettudományi Kar filozófia, hungarológia, francia nyelv, irodalom és kultúra, kommunikáció- és médiatudomány, valamint szlavisztika szakokon hirdet mesterképzéseket, melyek nappali tagozatú formában indulnak. A vallástudomány mesterképzésre azonban nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika mesterképzésére lehet jelentkezni nappali és levelező tagozatokon is.


A Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben. A GTK szakjait csak nappali képzés formájában indítja.


A Mérnöki Karra élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, műszaki menedzser szakokon indít nappali és levelező tagozatokat, míg a mechatronikai mérnöki szak esetében csak levelező képzésre lehet jelentkezni.


A Mezőgazdasági Kar vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére nappali és levelező tagozaton is indít képzéseket februárban.


A Természettudományi és Informatikai Kar csillagász, fizikus, gazdaságinformatikus, geográfus, info-bionika mérnöki, és vegyész mesterképzésekre várja a hallgatókat nappali képzésben. Mérnökinformatikus, környezetmérnöki és programtervező informatikus mesterképzésekre nappali és levelező tagozatra is lehet jelentkezni.


A keresztféléves képzésekre jelentkezni elektronikusan a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül lehet. A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2021. január 11-e. A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.
Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *