2024. március 29., péntek

Projekt hírei

[1] 2 
2020. június 09.

Lakhatási és ösztöndíj lehetőségekről, nemzetközi kapcsolatokról, hallgatói szolgáltatásokról és a Szegedi Tudományegyetem nyújtotta egyedi lehetőségekről is szó esett az intézmény online szülői értekezletén. Ha lemaradtál, nézd vissza az SZTE Felvételizőknek szóló honlapján.

2020. május 25.

2020. június 6-án, szombaton 10 órától online szülői értekezletet tartanak a Szegedi Tudományegyetemen. Az érdeklődő középiskolások, tanáraik és szüleik mindent megtudhatnak a felvételivel kapcsolatos teendőkről, az SZTE képzéseiről, az intézmény nyújtotta lehetőségekről és arról, hogy miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani.

2020. április 06.

A jelentkezők legkedveltebb intézményei közé került a Szegedi Tudományegyetem a 2020-as általános felsőoktatási felvételi eljárásban. A QS nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt SZTE ösztöndíjjal támogatja a tehetséges végzős középiskolásokat.

2020. február 12.

Szülői értekezlettel egybekötött nyílt napot tartott a Szegedi Tudományegyetem 2020. február 8-án. Az érdeklődők megismerhették az egyetem karait, képzéseit és az egyetemi szolgáltató egységeket is. A felvételi előtt álló hallgatók szakértő segítségével tölthették ki és adhatták be a jelentkezési lapot.

2020. február 04.

Miért hasznos a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja? – erről kérdeztük egyiküket. A 12. osztályos Magyar Olivér, az SZTE Gyakorló Gimnáziumából arra buzdítja kortársait, hogy szombat délelőttre ne csináljanak másik programot.

2020. február 03.

Szülői értekezlettel egybekötött nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem 2020. február 8-án, a Dugonics téri épületben. Az érdeklődő középiskolásokat és szüleiket kari tájékoztatókkal, felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várják.

2020. január 31.

440 diák jelentkezett az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar 9. alkalommal meghirdetett Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyére. A népszerű vetélkedő első, helyi fordulóját 2020. január 30-án tartották.

2020. január 16.

2020. február 8-án ismét várja a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján és ezzel egybekötött szülői értekezletén az érdeklődőket.

2020. január 10.

Tudtad, hogy egy kiadós testmozgás után jobban fog az agyad? Pörgesd fel magad és készülj edzés után egy zárthelyi dolgozatra! Hogyan segít eben a Szegedi Tudományegyetem? Elmondjuk!

2020. január 09.

Szeretnéd kiegészíteni az ösztöndíjadat? Félretennél kicsit a nyári hónapokra? Ha a tanulmányaid mellett szívesen dolgoznál, akár nagyon rugalmas munkaidőben, akkor vállalj diákmunkát!

2020. január 09.

Több szakon is csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat. A 2020 szeptemberében induló képzések közül így könnyebb lesz bejutni például a jogász, a pszichológia és a kommunikáció-és médiatudomány képzésekbe is.

2020. január 09.

Az SZTE a „European University Alliance for Global Health - EUGLOH” elnevezésű, öt egyetemből álló európai egyetemi szövetség társalapítója. Ez a projekt számtalan lehetőséget tartogat az SZTE hallgatóinak. Ha az SZTE-re jelentkezel, te döntheted el, hogy a párizsi, a lundi, a portói vagy épp a müncheni egyetem külföldi ösztöndíjait vagy képzéseit szeretnéd igénybe venni, de kutatási projektekhez is csatlakozhatsz.

2020. január 08.

Kihelyezett nyílt napokkal, felvételi tájékoztató előadásokkal és központi nyílt napokkal várja a Szegedi Tudományegyetem a hazai középiskolák diákjait 2020. február elejéig. Tavaly év végéig már közel tízezer diákhoz értek el az SZTE NKI Közkapcsolati Iroda által a szegedi egyetem képzései és szolgáltatásai.

2020. január 08.

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 2019. december második felében indult a jelentkezés. A felvételi jelentkezés leadási határideje 2020. február 15-e.

2020. január 06.

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2020. január 9-11. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE mind a 12 kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát.

2020. január 06.

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

2019. december 16.

English, maybe? Imádsz nyelveket tanulni? Rettegsz a nyelvvizsgától? Szeretnéd megalapozni a jövődet? Mindegy milyen indíttatásból tanulnál, vár az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI)!

2019. december 14.

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

2019. december 12.

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont pont téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! Már a középiskolásokat is támogatjuk!

2019. december 10.

Szeretsz közösségben élni? Vonz a kollégiumok filmbeli világa? Emellett költséghatékonyan is szeretnéd megoldani a lakhatást? Szerencséd van, mert Szegeden mindenki megtalálja az igényeihez passzoló kollégiumot!

2019. november 15.

Kari tájékoztatókkal, friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várja a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján az érdeklődő középiskolásokat 2019. november 28-án, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2019. július 30.

Az SZTE 11 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2019. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

2019. július 24.

Pont Ott Parti-n várták majd ünnepelték a 2019. évi felvételi ponthatár húzást a Szegedi Tudományegyetemre pályázó fiatalok. A 2019. július 24-i SZTE POP-ot követő esti sajtótájékoztatón kiderült: 6 százalékkal növelte hallgatói létszámát a 2019-es központi felvételi eljárásban az SZTE.

2019. július 03.

A Szegedi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyén a diákok a tudásukról való számadás mellett szakmai programokon is részt vesznek: meghallgathatják egy Nobel-díjas tudós előadását, és a szegedi egyetem legmodernebb laborjaiban találkozhatnak az SZTE vezető kutatóival. A versenyt 2019. november 5-6-án rendezik meg, a jelentkezési határidő 2019. szeptember 15-e.

2019. április 11.

Öt százalékkal emelkedett a Szegedi Tudományegyetemre első helyen jelentkezők száma a 2019-es általános felvételi eljárás adatai szerint. Ezzel az eredménnyel az SZTE felülmúlta az országos átlagot. A QS nemzetközi felsőoktatási listáján a legjobb magyar egyetemként rangsorolt SZTE ösztöndíjjal támogatja a tehetséges végzős középiskolásokat.

2019. április 11.

A Szegedi Tudományegyetem immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt. Öt ország 71 magyar tanítási nyelvű középiskolájának 131 csapatából kerültek be a legjobbak a verseny április 12-i középdöntőjébe és 13-i döntőjébe.

2019. április 10.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara (TTIK) szeretné közelebb hozni, még érdekesebbé tenni a természettudományokat a középiskolás diákok számára, ezért 2019. május 6-20. között meghirdeti az „Ugorj be hozzánk egy órára!” című rendezvényét, az SZTE Oktatási Igazgatóságának és az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának támogatásával.

2019. április 09.

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara ismét megrendezte a három versenyt összefogó Középiskolai Tudományos Programot. A matematika, fizika és informatika versenyeken, április 5-én és 6-án, innovatív ötleteiket és látványos pályamunkáikat mutatták be a tehetséges középiskolások.

2019. április 04.

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Szegedi Tudományegyetem a Times Higher Education legújabb rangsorán, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálta. A rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 101-200. helyen szerepel, a minőségi oktatást mérő lista szerint pedig a legjobb magyarországi intézmény.

2019. április 03.

Ismét megrendezik az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán a középiskolai diákoknak szóló kétnapos matematikai, fizikai és informatikai versenyeket. Az április 5-6-ai eseményen a diákok bemutathatják sikeres és izgalmas pályamunkáikat, laborlátogatásokon, bemutatókon és workshopokon vehetnek részt.

2019. február 18.

A szeptemberben induló képzések e-felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket: erre a jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tették meg - 2019. február 22. éjfélig van lehetőségük.

2019. február 14.

Technikai okokból két nappal tovább, február 17-éig adhatjátok le a jelentkezéseteket az E-felvételi rendszerében.

2019. február 11.

A hallgatói és oktatói kiválóságot középpontba helyező hazai rangsorok mellett a tudományos tevékenységet mérő nemzetközi listákon is évről évre előkelő helyen szerepel az SZTE. A QS World University Ranking szerint Magyarország legjobb egyeteme az SZTE, melyet több tudományágban is a világ elit egyetemei közé sorolnak. A hazai HVG rangsor a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként tartja számon a szegedi egyetemet.

2019. február 08.

Színvonalas, ugyanakkor megfizethető kollégiumok, széleskörű albérletkínálat, kedvező árú szobák – ilyen szálláslehetőségek várnak rád, ha az SZTE-t választod.

2019. február 06.

Korszerű újításokat vezet be az SZTE Mezőgazdasági Kara: a cél, hogy a végzett szakemberek a digitális tudást az agrárszektorban is kamatoztatni tudják. A nemzetközileg is elismert kar felsőoktatási szakképzésekkel, alap- és mesterszakokkal várja a jövő agrárszakembereit.

2019. február 04.

Idén is több száz érdeklődőt csalogatott a februári SZTE nyílt nap és szülői értekezlet az egyetem központi épületébe. A középiskolásokat friss felvételi tudnivalókkal, tippekkel, valamint az SZTE szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várták.

2019. február 04.

A decemberi és januári, rendkívül sikeres kari nyílt nap után most a cset pörög az SZTE BTK Bagolyposta Facebook-oldalán: a Bölcsészkar idén már másodszor próbálja megkönnyíteni a karról tájékozódó középiskolások eligazodását és jelentkezéssel kapcsolatos döntését.

2019. február 02.

A Szegedi Tudományegyetem szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatása mellett a legújabb fejlesztésekről is szó esett a 2019. február 2-i programon. Középiskolásokat és a szülőket tájékoztatta a továbbtanulásról és a felvételiről második összegyetemi nyílt napján az SZTE. Az informálás kari nyílt napokon és cset-üzenetekkel folytatódik.

2019. február 01.

Szenzációs és a jövő kihívásaira válaszoló új képzéseket indít a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK). A szoftverorientált villamosmérnök BSc és az üzemmérnök-informatikus BProf szakról a két, képzést irányító professzort – dr. Gingl Zoltánt és dr. Gyimóthy Tibort –, valamint az SZTE TTIK Informatikai Intézet oktatási ügyekkel foglalkozó helyettes vezetőjét, dr. Mingesz Róbert adjunktust kérdeztük.

2019. január 31.

A Szegedi Tudományegyetem évről évre arra törekszik, hogy érthető, fiatalos formában tájékoztassa leendő hallgatóit. Idén egy "új csapattag" is bekapcsolódott a munkába. "Berci" csetüzenetek formájában meséli el, hogy milyen Szegeden egyetemistának lenni, mennyibe kerül egy hallgató élete, de szívesen beszélget arról is, hogy mihez lehet kezdeni az SZTE-s diplomával. Az üzenetek mellett hasznos linkekkel, képekkel és videókkal egészíti ki mondandóját.

2019. január 30.

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem szombaton 9 órától a Dugonics téri központi épületében. A program hagyományos értékeiről és újdonságairól a szülői értekezletet tartó dr. habil. Gellén Klárát, az SZTE oktatási rektorhelyettesét kérdeztük.

2019. január 29.

A Szegedi Tudományegyetemen rengeteg sportolási lehetőség közül választhatsz. A kötelező testnevelés kurzusok mellett ingyenes sport órák, konditerem, sőt uszoda is a rendelkezésedre áll. Mindemellett az egyetemi Sportközpont versenyekkel és sportos eseményekkel várja a vállalkozó szellemű hallgatókat.

2019. január 29.

A rengeteg különféle külföldi ösztöndíj minden egyetemi hallgatónak lehetőséget biztosít arra, hogy megismerjen világszerte külföldi országokat és kultúrákat. Ráadásul az így megszerzett nyelvtudás rendkívül hasznos lesz a munkaerőpiacon is.

2019. január 29.

Ismét meghirdeti SZTE START ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére. A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2019. július 12.

2019. január 10.

A széles képzési paletta és az ezzel együtt járó tudományos erő a Szegedi Tudományegyetem legfőbb jellemzője – fogalmaz Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok számára is iránytűt ad, amikor vázolja, hogy a szegedi egyetem miért a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye.

2019. január 10.

A széles képzési paletta és az ezzel együtt járó tudományos erő a Szegedi Tudományegyetem legfőbb jellemzője – fogalmaz Dr. habil. Zakar Péter. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a továbbtanulási döntés előtt álló fiatalok számára is iránytűt ad, amikor vázolja, hogy a szegedi egyetem miért a XXI. század rangos felsőoktatási intézménye.

2019. január 08.

A Szegedi Tudományegyetem összes kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2019. január 10-12. között rendeznek Budapesten. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén keresd az SZTE standját, ahol első kézből kapsz választ az SZTE-vel kapcsolatos kérdéseidre, és ingyenes pályaorientációs tanácsadáson vehetsz részt.

2018. december 13.

Az országban egyedülálló együttműködést alakított ki a Szegedi Tudományegyetem, Orosháza Város Önkormányzata, a Békéscsabai Tankerületi Központ és az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium. A felek – a korábbi, 2011-ben megkötött megállapodást kibővítve – meghatározták a kölcsönös együttműködést az alapfokú és a középfokú köznevelés, a szak- és felnőttképzés, valamint a felsőoktatás területén.

2018. december 07.

Heidelbergbe utazhat az SZTE hetedik Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny győztes csapata, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból a Völgységi Favoritok formáció. A vetélkedő két kérdése is az SZTE rektori hivatala díszterméhez kötődött a döntőn, amelyet a fotókon is ábrázolt helyszínen rendeztek 2018. december 7-én.

2018. december 06.

Hetedik alkalommal szervezte meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt (SZGYTV). A két napon át tartó program-sorozat 2018. december 6-i megnyitó ünnepségén 50 csapat és a diákokat felkészítő tanárok vettek részt, átadták az SZTE Elismerő oklevelét a tehetséggondozásban „rekorder” pedagógusoknak.

[1] 2