044A2911

VIP Színházlátogatás az SZTE+ szervezésében

Zártkörű rendezvényt szervezett 2022. március 3-án az SZTE+ csapata a Szegedi Nemzeti Színházba, ahol tizenkét ezüst és arany fokozatot elért hallgató vehette át oklevelét, valamint részt vehetettek egy körbevezetésen is.

Az eseményt Koncz Erika, a program egyik szervezője nyitotta meg, aki köszöntötte a hallgatókat, és kifejezte örömét, hogy a közelmúltban mennyien teljesítették az ezüst és arany kihívásokat. Ezt követően a hallgatók átvették megérdemelt okleveleiket és ajándéktárgyaikat, valamint koccintottak az elért sikerekre. Ezután vette kezdetét a nem mindennapi körbevezetés, a színház egyik önkéntese, Gombos Erzsébet kalauzolásával.

044A2878 044A2747

A színház bejárása az előtérből indult, ahol először az intézmény izgalmas történetével ismerkedtek meg a hallgatók, akik az építészeti jellegzetességekről is hallhattak. Miután a résztvevők megcsodálták az aranyozott oszlopokat és az emléktáblákat, utuk egyenesen a káprázatos Foyer-ba vezetett, ahol a hely szépségét kihasználva csoportkép is készült a meghívottakról.

044A2973

A kulisszák mögé csak ezután pillantottak be a hallgatók. A királyi páholyból csodálhatták meg a színház lenyűgöző nézőterét és színpadát, majd a sorok között helyet foglalva hallgathattak meg néhány kulisszatitkot és érdekességet, többek között a vasfüggönyről, valamit a kupolát ékesítő óriás-csillárról.

044A3048

A látogatás végén a színpad mögé is be lehetett nézni. A legexkluzívabb élmény a program végén érte a hallgatókat, amikor a színpad alá is bemehettek, és megtekinthették többek között a zenekari árkot. A rendezvény végén az egyetemisták kifejezték köszönetüket, hogy ilyen tartalmas eseményre kaptak meghívást; számukra ez is bizonyította, hogy megéri teljesíteni az SZTE+ kihívásait, ha ilyen különleges a jutalom érte.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *