044A2911

VIP Színházlátogatás az SZTE+ szervezésében

Zártkörű rendezvényt szervezett 2022. március 3-án az SZTE+ csapata a Szegedi Nemzeti Színházba, ahol tizenkét ezüst és arany fokozatot elért hallgató vehette át oklevelét, valamint részt vehetettek egy körbevezetésen is.

Az eseményt Koncz Erika, a program egyik szervezője nyitotta meg, aki köszöntötte a hallgatókat, és kifejezte örömét, hogy a közelmúltban mennyien teljesítették az ezüst és arany kihívásokat. Ezt követően a hallgatók átvették megérdemelt okleveleiket és ajándéktárgyaikat, valamint koccintottak az elért sikerekre. Ezután vette kezdetét a nem mindennapi körbevezetés, a színház egyik önkéntese, Gombos Erzsébet kalauzolásával.

044A2878 044A2747

A színház bejárása az előtérből indult, ahol először az intézmény izgalmas történetével ismerkedtek meg a hallgatók, akik az építészeti jellegzetességekről is hallhattak. Miután a résztvevők megcsodálták az aranyozott oszlopokat és az emléktáblákat, utuk egyenesen a káprázatos Foyer-ba vezetett, ahol a hely szépségét kihasználva csoportkép is készült a meghívottakról.

044A2973

A kulisszák mögé csak ezután pillantottak be a hallgatók. A királyi páholyból csodálhatták meg a színház lenyűgöző nézőterét és színpadát, majd a sorok között helyet foglalva hallgathattak meg néhány kulisszatitkot és érdekességet, többek között a vasfüggönyről, valamit a kupolát ékesítő óriás-csillárról.

044A3048

A látogatás végén a színpad mögé is be lehetett nézni. A legexkluzívabb élmény a program végén érte a hallgatókat, amikor a színpad alá is bemehettek, és megtekinthették többek között a zenekari árkot. A rendezvény végén az egyetemisták kifejezték köszönetüket, hogy ilyen tartalmas eseményre kaptak meghívást; számukra ez is bizonyította, hogy megéri teljesíteni az SZTE+ kihívásait, ha ilyen különleges a jutalom érte.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.



További hallgatói vélemények >>>