lundluxny

Svédországban fejleszti nemzetközi kapcsolatait az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát a svédországi Lundban megrendezett EUGLOH rendezvényen, 2022. május 9-től 12-ig. Az öt európai egyetem által alkotott szövetség képviselői, előadások és workshopok során osztják meg egymással a tapasztalataikat, ezúttal a marketingre, a kommunikációra és a lehetséges új, közös projektekre fókuszálva. 

Az Európai Egyetemi Szövetség a Globális Egészségért (European University Alliance for Global Health - EUGLOH), stratégiai partnerség a Université Paris-Saclay (UPSaclay), a Lundi Egyetem (LU), a Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU), az Universidade do Porto (UPorto) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE)  között. A hálózat számos területen tesz lehetővé együttműködést az érintett felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói, kutatói és munkatársai számára. A szervezet elsődleges célja  az interdiszciplináris tevékenységek koordinálása, különösen a globális egészséggel kapcsolatos oktatásban és képzésben. A résztvevő egyetemek számára olyan új lehetőségek nyílnak, mint a közös szakmai projektek és tudományos infrastruktúra használata, például a biomedicina, az élettudományok és a társadalomtudományok területén. Az egyetemközi projekt számos jóléttel és a közegészségüggyel kapcsolatos kihívással is foglalkozik.

280062084_330276519238900_1051622322622126879_n

Az együttműködés keretében, a szövetséget alkotó egyetemek, különböző tematikájú, közös konferenciákat rendeznek. A Szegedi Tudományegyetem volt a házigazdája a legutóbbi EUGLOH Staff Weeknek, amelyen Barbara Oakley, a világhírű neveléstudományi szakértő volt az egyik főelőadó.

2022. május 9 -12. között, Svédországban rendezik a következő EUGLOH hetet, a házigazda ezúttal a Lundi Egyetem.

lundbib

Az esemény részeként, immáron harmadik alkalommal rendezik meg az "Alliance Day - Szövetség Napja" elnevezésű nemzetközi programot, amelynek célja, hogy az öt partneregyetem együtt ünnepelje a már három éve fennálló egységet és közösséget. A hibrid (személyes és virtuális), angol nyelvű rendezvény témája: "Öt Egyetem, Egy Közösség". Célkitűzése, hogy a 2022. május 11-re, a partneregyetemek által szervezett változatos közösségi és kulturális programok segítségével elérje és összefogja a Szövetség valamennyi egyetemi polgárát. A virtuális eseményen bárki részt vehet, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és a jelentkezési űrlap ezen a linken érhető el. A regisztrációra 2022. május 10. éjfélig van lehetőség. Az esemény csatlakozási linkjét a regisztrálók május 11-én, reggel fogják megkapni.

280027593_364915792330237_561923265413530137_n

A jelenleg zajló, EUGLOH rendezvényre, Svédországba utaztak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói mellett, több, érintett SZTE szervezeti egység munkatársai is, akik előadásokon és workshopokon vesznek részt. A rendezvényen ezúttal az egyetemek közötti együttműködésre, a marketing és kommunikációs gyakorlatokra és az ezekben rejlő lehetőségekre fókuszálnak a résztvevők.


Lund
Az első, Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.

A résztvevők több területen is jelentős előrelépést várnak a rendezvénytől: a konzorciumi partnerségen belül, a személyes munkakapcsolatok elmélyítése, a jógyakorlatok megosztása és a Lundi Egyetem nemzetköziesítési stratégiájának megismerése is hangsúlyos lesz. A Szegedi Tudományegyetem munkatársai a nemzetközi kapcsolati háló bővítésén is dolgoznak Lundban.

A rendezvény eredményeiről és tapasztalatairól az SZTE honlapján és Facebook profilján számolunk be.

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna/Kovács-Jerney Ádám


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.




Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.




További hallgatói vélemények >>>