lundkja

Négy új egyetem csatlakozhat a EUGLOH-hoz, amelynek már tagja az SZTE

Eredményesen zárult a svédországi EUGLOH Hét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége is részt vett. A 2022. május 9. és 12. közötti eseményen az SZTE hallgatói és munkatársai értékes tapasztalatokat szereztek. A svédországi Lundban elhangzott, hogy az eddigi öt felsőoktatási intézményhez a nyáron négy újabb csatlakozhat.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szervezet fotópályázatának eredményhirdetését is a svédországi Lund városában tartották. A EUGLOH Héten a döntősök közé két SZTE-s hallgató is bekerült, közülük Anastasia Jessica, aki a Szegedi Tudományegyetemen filozófiából PhD-zik, második helyezést ért el.

280239625_969321573773971_2373589461339184954_n_1

A svédországi nemzetközi workshopokon, az SZTE képviselői, a hasonló területen dolgozó partneregyetemek munkatársaival megosztották tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. Előadásokat hallgathattak meg olyan, a szervezet céljait érintő témakörökben, mint a fenntarthatóság és a mentális egészség. Többek között az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is megbeszéléseket folytattak francia, portugál kollégáikkal, a Lundi Egyetem Orvosi Karának kommunikációs osztályának dolgozói pedig értékes prezentációt tartottak számukra.

280108884_543833284011070_4662911783412310235_n

A EUGLOH szervezet koordinátorai arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy az eddigi ötről kilencre nő a partneregyetemek száma: a kezdeményezés tehát új szakaszba, a bővülés fázisába lép. Alcala (Spanyolország), Hamburg (Németország), Újvidék (Szerbia) és Tromsö (Norvégia) csatlakozásával már kilencre bővül a EUGLOH partneregyetemek száma.

Lund
A Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.


A következő EUGLOH rendezvény, ahol a partneregyetemek képviselői találkozhatnak, 2022 június közepén Párizsban lesz.

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna, Kovács-Jerney Ádámesza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.


Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *