lundkja

Négy új egyetem csatlakozhat a EUGLOH-hoz, amelynek már tagja az SZTE

Eredményesen zárult a svédországi EUGLOH Hét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége is részt vett. A 2022. május 9. és 12. közötti eseményen az SZTE hallgatói és munkatársai értékes tapasztalatokat szereztek. A svédországi Lundban elhangzott, hogy az eddigi öt felsőoktatási intézményhez a nyáron négy újabb csatlakozhat.

A European University Alliance for Global Health (EUGLOH) szervezet fotópályázatának eredményhirdetését is a svédországi Lund városában tartották. A EUGLOH Héten a döntősök közé két SZTE-s hallgató is bekerült, közülük Anastasia Jessica, aki a Szegedi Tudományegyetemen filozófiából PhD-zik, második helyezést ért el.

280239625_969321573773971_2373589461339184954_n_1

A svédországi nemzetközi workshopokon, az SZTE képviselői, a hasonló területen dolgozó partneregyetemek munkatársaival megosztották tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. Előadásokat hallgathattak meg olyan, a szervezet céljait érintő témakörökben, mint a fenntarthatóság és a mentális egészség. Többek között az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai is megbeszéléseket folytattak francia, portugál kollégáikkal, a Lundi Egyetem Orvosi Karának kommunikációs osztályának dolgozói pedig értékes prezentációt tartottak számukra.

280108884_543833284011070_4662911783412310235_n

A EUGLOH szervezet koordinátorai arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy az eddigi ötről kilencre nő a partneregyetemek száma: a kezdeményezés tehát új szakaszba, a bővülés fázisába lép. Alcala (Spanyolország), Hamburg (Németország), Újvidék (Szerbia) és Tromsö (Norvégia) csatlakozásával már kilencre bővül a EUGLOH partneregyetemek száma.

Lund
A Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.


A következő EUGLOH rendezvény, ahol a partneregyetemek képviselői találkozhatnak, 2022 június közepén Párizsban lesz.

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna, Kovács-Jerney Ádámesza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *