20220202_homo_sapiens_to_homo_deus-A3

"A Homo Sapienstől a Homo Deusig?" címmel tart előadást Dr. Vajk Miklós Lukacs de Pereny a szegedi MCC-ben

Az előadásban bemutatásra kerül a konvergens technológiák koncepciója, továbbá a szakértő feltárja az olyan tudományágakban, mint például a mesterséges intelligenciában és a CRISPR génmódosításban rejlő lehetőségeket, melyek képesek lehetnek megváltoztatni emberségünk alapvető természetét. Az esemény 2022. február 2-án lesz az MCC szegedi képzési központjában.

A szegedi Mathias Corvinus Collegium "A Homo Sapienstől a Homo Deusig?" című előadása sajtónyilvános, a kezdés előtt lehetőség van interjúk készítésére előzetes egyeztetést követően.

Bemutatásra kerül a konvergens technológiák koncepciója, továbbá a szakértő feltárja az olyan tudományágakban, mint például a mesterséges intelligenciában és a CRISPR génmódosításban rejlő lehetőségeket, melyek képesek lehetnek megváltoztatni emberségünk alapvető természetét. A gépekkel való egyesülés technológiai fejlődést jelent? Erkölcsileg elfogadható laborkörnyezetben "tökéletesíteni" gyermekeink génállományát? Összességében, ez az a jövő, amit magunknak és a jövő generációinak elképzelünk? A témáról Dr. Vajk Miklos Lukacs de Pereny, az MCC vendégoktatója fog beszélni.

Időpont, helyszín: 2022. 02. 02. (szerda), 18:00 óra, MCC szegedi képzési központ, 6722, Szeged, Tisza Lajos krt. 85.

Az előadás angol nyelven kerül megrendezésre. Szinkrontolmácsolást biztosítanak. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítanak.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/ai-and-human-nature


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *