MCC_Magyarorszag_a_CIA_nagyitojan_keresztul

Előadás az MCC-ben: Magyarország a CIA nagyítóján keresztül: Hidegháborús akták feltárása

Izgalmas előadásra várja az érdeklődőket az MCC Szeged 2022. január 25-én, kedden 17:00 órától a Tisza Lajos krt. 85-be.

„Az 1956-os forradalom és szabadságharc egy életre megtanította a magyaroknak, hogy csak magukra számíthatnak, ha baj van, és sajnos túl nagy árat kellett fizetni ezért a tanulságért.” Az MCC vendégoktatója, Stephen Sholl kutatásában a CIA 1945–1956 között, Magyarországról készült jelentéseit vizsgálja. A kutatás eddigi eredményeiről Stephen Dr. Máthé Áronnal, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettesével beszélget.

MCC_Magyarorszag_a_CIA_nagyitojan_keresztul

 
Helyszín: MCC szegedi képzési központ (6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 85.)
 
Időpont: 2022. január 25. (kedd), 17:00–18:30
 
Stephen Sholl jelenleg a Virginia Tech School of Public and International Affairs MA hallgatója. Washingtoni és brüsszeli tanulmányai és munkája során a tudományos kutatásainak nagy részét a transzatlanti kapcsolatokra és Közép-Európára összpontosította, első diplomamunkáját az emlékezetpolitika magyar külpolitikára gyakorolt hatásairól írta.

Az előadás angol nyelvű. A szervezők szinkrontolmácsolást biztosítanak.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítanak a szervezők.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/magyarorszag-a-cia-nagyitojan-ke

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *