IMG_7575

133 külföldi ERASMUS-hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n

Az ERASMUS + programban a 2021/22-es tanév II. félévében 133 külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Beilleszkedésüket február 7. és 9. között Orientációs Héttel segíti az intézmény.

17 ország, 60 városának 65 egyeteméről 133 külföldi hallgató érkezett a Szegedi Tudományegyetemre az ERASMUS+ programmal. A legtöbb hallgató Spanyolországból érkezett, létszámban őket követik a francia és török diákok, de tanulnak Szegeden – többek között - olasz, román, német, grúz, portugál és holland fiatalok is. Legtöbben, 31-en a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán ülnek az iskolapadba, de népszerű a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar és a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar is.

Beilleszkedésüket hagyományosan Orientációs héttel segíti az intézmény. 2022. február 8-án a Rektori Épület Dísztermébe várták a szervezők a hallgatókat, akiket Kovács-Jerney Leona, az Erasmus Student Network (ESN) oktatási referense és Zilahi Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Erasmus intézményi programkoordinátora köszöntötte.

 IMG_7528-001

A hét célja, hogy a külföldről érkezett hallgatók segítséget kapjanak az eligazodásban Szegeden és az SZTE-n. A gólyák Pető Ágnes, a külföldi ERASMUS hallgatók koordinátora tájékoztatta – többek között –a Neptun használatáról, a beiratkozás és a kurzusfelvétel menetéről, valamint az albérletkeresésről.

IMG_7539-001

Az Erasmus Student Network Szeged 2003 óta támogatja a külföldi hallgatók beilleszkedését. Amellett, hogy az egyetemi ügyintézésben segítik őket mentoraik, kulturális programokat is szerveznek a diákoknak. – Körbe vezetjük őket a városban, bejárjuk az egyetemi épületeket. Kedden és csütörtökönként pub night-ot szervezünk nekik, múzeumba, színházba visszük el őket. Egyszóval mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban érezzék magukat „új otthonukban”, Szegeden – tudtuk meg Pataki Júliától, az ESN Szeged alelnökétől.

SZTEinfo – Bobkó Anna

Fotó: Bobkó Anna, Sahin-Tóth István


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.


barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *