nyitokep

Hatszáz hallgató kapott idén Start ösztöndíjat

Minden eddiginél többen kaptak idén Start ösztöndíjat: az egyetem mintegy 30 millió forinttal támogatta ebben a tanévben új hallgatóit. Az alap- osztatlan, és mesterszakos pályázók 40 és 100 ezer forint közötti egyszeri ösztöndíjban részesülhettek.

A 12 kar legmagasabb pontszámot elérő hallgatója képviselte a díjkiosztón azt a mintegy 600 hallgatót, aki Start ösztöndíjat nyert ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemen.

Az ösztöndíjasok száma idén háromszorosára emelkedett tavalyhoz képest. Az egyetem célja, hogy támogassa azokat az hallgatókat, akik a felvételi eljárás során első helyen jelölték meg az intézmény valamelyik alap- osztatlan vagy mesterszakát.



–2018 óta minden tanévben meghirdeti az egyetem a Start ösztöndíjat, amellyel nemcsak egy egyszeri, 40 és 100 ezer forint közötti támogatás odaítélése a cél, hanem az is, hogy ezeket a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatókat nyomon kövessük, és a továbbiakban is támogassuk tanulmányaik során – mondta Prof. Dr. Badó Attila, a Start ösztöndíjat koordináló SZTE Junior Akadémia elnöke.

– Már tizenkettedikesként az SZTE Junior Akadémiára jártam emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamra matematikából, már akkor tudtam, hogy az SZTE-re szeretnék jelentkezni– mondta Ivanov Roland, aki a Mérnöki Kar legmagasabb pontszámot elért Start ösztöndíjasa. Hozzátette: a pandémiás időszakban könnyen lehet, hogy online oktatásra kell áttérni, ezért laptop vásárlásába fekteti az ösztöndíját.

– Nem bántam meg, hogy Szegedre jelentkeztem, eddig nagyon élvezem. Budapesti vagyok, ezért útiköltségre költöm az ösztöndíjat a kollégiumi díj és a tankönyvek mellett – mondta Kullai Adél, aki a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakára jelentkezett.

A díjátadó eseményen bejelentették: a következő tanév Start ösztöndíjára 2022. január 10-től pályázhatnak azok, akik szeptembertől az SZTE-n szeretnék kezdeni tanulmányaikat.

Fotó és szöveg: Borbola Lilla, SZTE Junior Akadémia


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.