Alliance_Day_2021

Öt egyetem – egy rendezvény: európai életérzés a EUGLOH Szövetségben

Május 12-én 10 órától 17 óráig kapcsolódhatnak be az érdeklődők a EUGLOH Alliance Day programjába. A virtuális 3D térben a napot a Fool Moon koncertje zárja.

2021. május 12. a EUGLOH Szövetség nagy napja, amikor öt egyetem (a franciaországi Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem) közösen kínál érdekesebbnél érdekesebb programokat reggeltől estig.


EUGLOH_AllianceDay_final


Az Alliance Day, azaz a Szövetségi Nap célja, hogy az öt egyetem polgársága ízelítőt kaphasson abból a nemzetközi kampusz hangulatból, ami a EUGLOH egyetemek összeségét jellemzi. Így az érdeklődők részt vehetnek például közös főzőprogramon, vagy lazíthatnak jógával. A nap során rövid videók segítségével ismerhetik meg az egyes intézmények szereplőit, épületei, programjait – és ha kedvet kapnak, akár egy-egy szemesztert is eltölthetnek a partneregyetemek egyikénél, vagy jelentkezhetnek azok online, kreditet érő kurzusaira.


EUGLOH_AllianceDay_Program_v2


A EUGLOH szövetség éves nagyrendezvénye ezúttal virtuális formában jelentkezik, így egy izgalmas, háromdimenziós platformon barangolhatnak a résztvevők, és a kiállítási terekben találkozhatnak az egyetemek képviselőivel, illetve csatlakozhatnak az élő programokhoz. Meghallgathatják a rektorhelyettesek kerekasztal-beszélgetését a EUGLOH partnerek együttműködéséről és többek között a virtuális mobilitásban szerzett tapasztalatikról. Megtekinthetik a fotópályázat résztvevőienk munkáit, és találkozhatnak a francia-magyar szervezésű Let’s talk kurzus hallgatóival, oktatóival.

A programhoz bármikor lehet csatlakozni, a napot a szegedi Fool Moon zenekar koncertje zárja, remek kikapcsolódást biztosítva mind az öt egyetem polgárai számára.


Az Alliance Day idei szlogenje: Exploring the World With Today’s Constraints – azaz a világ felfedezése a mai akadályokkal tükrében. A nap közös programjai az akadályok ellenére is közel hozhatják az Európa öt különböző részén működő egyetemeket.


A programon a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció itt.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *