Alliance_Day_2021

Öt egyetem – egy rendezvény: európai életérzés a EUGLOH Szövetségben

Május 12-én 10 órától 17 óráig kapcsolódhatnak be az érdeklődők a EUGLOH Alliance Day programjába. A virtuális 3D térben a napot a Fool Moon koncertje zárja.

2021. május 12. a EUGLOH Szövetség nagy napja, amikor öt egyetem (a franciaországi Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem) közösen kínál érdekesebbnél érdekesebb programokat reggeltől estig.


EUGLOH_AllianceDay_final


Az Alliance Day, azaz a Szövetségi Nap célja, hogy az öt egyetem polgársága ízelítőt kaphasson abból a nemzetközi kampusz hangulatból, ami a EUGLOH egyetemek összeségét jellemzi. Így az érdeklődők részt vehetnek például közös főzőprogramon, vagy lazíthatnak jógával. A nap során rövid videók segítségével ismerhetik meg az egyes intézmények szereplőit, épületei, programjait – és ha kedvet kapnak, akár egy-egy szemesztert is eltölthetnek a partneregyetemek egyikénél, vagy jelentkezhetnek azok online, kreditet érő kurzusaira.


EUGLOH_AllianceDay_Program_v2


A EUGLOH szövetség éves nagyrendezvénye ezúttal virtuális formában jelentkezik, így egy izgalmas, háromdimenziós platformon barangolhatnak a résztvevők, és a kiállítási terekben találkozhatnak az egyetemek képviselőivel, illetve csatlakozhatnak az élő programokhoz. Meghallgathatják a rektorhelyettesek kerekasztal-beszélgetését a EUGLOH partnerek együttműködéséről és többek között a virtuális mobilitásban szerzett tapasztalatikról. Megtekinthetik a fotópályázat résztvevőienk munkáit, és találkozhatnak a francia-magyar szervezésű Let’s talk kurzus hallgatóival, oktatóival.

A programhoz bármikor lehet csatlakozni, a napot a szegedi Fool Moon zenekar koncertje zárja, remek kikapcsolódást biztosítva mind az öt egyetem polgárai számára.


Az Alliance Day idei szlogenje: Exploring the World With Today’s Constraints – azaz a világ felfedezése a mai akadályokkal tükrében. A nap közös programjai az akadályok ellenére is közel hozhatják az Európa öt különböző részén működő egyetemeket.


A programon a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztráció itt.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.

mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.További hallgatói vélemények >>>