nyelvvizsga

Oklevélkiadás nyelvvizsgamentesség alapján

Tájékoztató a veszélyhelyzet ideje alatt nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló Kormányrendelet végrehajtásáról.

A 2021. június 24-i Magyar Közlönyben megjelent a veszélyhelyzet ideje alatt a nyelvvizsga letétele alóli mentességről szóló 350/2021. (IV. 24.) Korm. rendelet, amelynek 1. §-a így szól:

 

„Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 51. § (1) bekezdésében, valamint a képzési és kimeneti követelményben előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

 

A felsőoktatási intézménynek a rendelet 2021. június 25-i hatályba lépésétől számított 30 napon belül kell az okleveleket kiállítani az érintett hallgatók számára. Az oklevél átadásának módját és időpontját ezen határidőn belül az illetékes kar határozza meg, és értesíti erről a hallgatókat. A Szegedi Tudományegyetemen 576 hallgató érintett a nyelvvizsga alóli mentességben. Kérjük, hogy érintett hallgatóink kísérjék figyelemmel a kartól érkező hivatalos értesítéseket, e-maileket.


A Szegedi Tudományegyetem munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy valamennyi hallgató a lehető legkorábbi időpontban kézhez kaphassa oklevelét, kérjük szíves türelmüket és megértésüket az oklevél átadásának időpontjáig.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *