Leideni_lista

Akadémiai listák élén a Szegedi Tudományegyetem

2007 óta a Leideni Egyetem Centre for Science and Technology Studies tanszéke minden évben nyilvánosságra hozza rangsorát: a kutatók 1225 egyetemet és főiskolát vizsgálnak. Az oktatói erőforrás mutatók alapján értékelik az intézményeket, vagyis a hallgatók teljesítménye helyett az oktatók kutatói tevékenységét, idézettségét és publikációik számát figyelik. Idén is a Szegedi Tudományegyetem lett az első magyar egyetem a leideni listán.

Hat magyar felsőoktatási intézmény került fel a Leideni Egyetem legfrissebb, 2021-es rangsorára, amelyet az intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. A listán figyelembe veszik, hogy a publikációk közül melyek tartoznak az adott szakterületen megjelenő tanulmányok legtöbbet idézett egy, öt, tíz, illetve ötven százalékához. A 2021-es listához a 2016-2019 között megjelent publikációkat nézték meg.

 

A Leideni Rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 722. - ez azt jelenti, hogy a magyar egyetemek közül az első, vagyis a legelőkelőbb helyen szerepelt az összes tudományterületet figyelembe véve. Az SZTE az orvos – és egészségtudományi területeken publikált a legtöbbet.

A friss leideni lista itt olvasható: https://www.leidenranking.com/ranking/2021/list

 

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *