Stanford_es_Elsevier_nyito

A Szegedi Tudományegyetem kutatói kiválóan szerepeltek a Stanford Egyetem és az Elsevier listáján

A Szegedi Tudományegyetem a magyar egyetemek közül a második azon a listán, amelyet a Stanford University és az Elsevier állított össze. Azokról a kutatókról készítettek adatbázist, akikre a legtöbbször hivatkoztak. A listán olyan neves egyetemek tudósaivalegyütt szerepelnek az SZTE-s kutatók, mint a Harvard Egyetem, a Stanford Egyetem, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT), és a Bécsi Egyetem.

A magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem kutatói második helyen végeztek hazai viszonylatban azon a listán, amelyet a Stanford University és az Elsevier holland székhelyű kiadóvállalat készített. A közös listát azokról a kutatókról készítették, akik az összeállítás pillanatában a legmagasabb idézettséggel rendelkeztek.

A listára több mint 186 ezer oktató került fel a világ minden tájáról. A nemzetközi összeállítás készítői 331 hazai szakembert rangsoroltak, amelyből 34 a Szegedi Tudományegyetemhez köthető. A rangsor a Scopus adatbázisban szereplő utolsó munkahelyükkel szerepelteti a kutatókat, és a munkahely szerint sorolták az országokhoz és az intézményekhez őket.

Az összesített rangsorhoz hat mutatót használtak: az összhivatkozást, a Hirsch-indexet, a társszerzőséggel módosított Schreiber-indexet, az egyszerzős, az egy-, illetve elsőszerzős és az egy-, illetve első vagy utolsó szerzős cikkekre kapott hivatkozások számát. A tanulmányban húsz tudományterületet vizsgáltak a kutatók.

A közzétett adatsor két táblázatot tartalmaz, az első figyelembe veszi az elmúlt 25 év alatt (1996. január 1. és 2020.december 31. között) megjelent, Scopusban látható publikációkra vonatkozó idézettséget, a második pedig abban tér el az elsőtől, hogy ugyanazokat a közleményeket vizsgálja, azonban egy éves tartományban (a 2020-as évben) kapott hivatkozásokat veszi csak figyelembe.

A teljes lista itt érhető el.

 

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.
Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *