MCC_nyito

Keresztféléves felvételit hirdet a Mathias Corvinus Collegium

2021 őszétől a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével további lehetőségek nyíltak meg a tehetséges fiatalok előtt Szegeden. A tehetséggondozó intézményben már 21 SZTE-s hallgató végezte el az őszi félévet, és most további diákoknak nyílik lehetősége bekerülni a programba.

Az MCC keresztféléves felvételit hirdet elsőéves egyetemisták számára. A Juniorképzés célja, hogy olyan magas színvonalú alaptudást biztosítson, amelyet tanulmányaik és jövőbeni karrierútjuk során magabiztosan használhatnak.

Mit érdemes tudni a Juniorképzésről?

- Egyetemi tanulmányok mellett végezhető

- Ingyenes és minőségi lakhatás

- Kiemelt hangsúlyt kap a kreatív, nyitott, megoldásközpontú gondolkodásmód kialakítása, valamint a vitakultúra, érveléstechnika, önismeret fejlesztése

- Kiváló szakemberek, hazai és nemzetközi oktatók kísérik figyelemmel a résztvevők tanulmányait és egyéni karrierútját

- A jelentkezők neves szaktekintélyektől tanulhatnak, érdeklődésüknek megfelelően bővíthetik ismereteiket, és több idegennyelvből választhatnak kedvükre

- Nemzetközi ösztöndíjprogramjaik által a jelentkezők a legrangosabb külföldi egyetemeken és intézeteknél fejleszthetik tudásukat

A Juniorképzésre 2022. január 3-ig lehet jelentkezni.

A felvételi eljárás részleteiről és folyamatáról bővebb információ itt olvasható: https://mcc.hu/juniorkepzes-felveteli. Az MCC-vel kapcsolatos hasznos információt az MCC honlapján: www.mcc.hu, valamint az MCC Egyetemi Program Facebook oldalán olvashatsz.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *