Kihelyezett nyelvtanfolyamot visz az SZTE Junior Akadémia a szakgimnáziumba

Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában járt az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az egyetemi egység megállapodott az intézmény igazgatójával abban, hogy ősszel kihelyezett nyelvtanfolyamot indít az iskolában. Emellett tájékoztatták a 11. osztályos diákokat arról, milyen továbbtanulásukat segítő lehetőségeket tudnak igénybe venni az akadémián.

Továbbtanulásra biztatja a szegedi Kossuth Zsuzsásokat is az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori diákjai közül biológusnak, óvónőnek, majd tanítónőnek is készült Kemény Zsanett, az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, végül mégis teljesen más szakirányt választott. Saját történetével arra biztatta 2020. március 2-i előadásán a 11. osztályos Kossuth Zsuzsás diákokat, ne féljenek attól, hogy rossz döntést hoznak továbbtanulásukkal kapcsolatban, hiszen menet közben is változtathatnak elképzeléseiken. A lényeg, hogy elhiggyék: képesek arra, hogy tanuljanak.


junior_akademia


Az SZTE Junior Akadémia többféle módon is segíti a továbbtanulást tervező diákoknak. Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok mellett – többek között – ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál az SZTE Karrier Irodával együttműködve, de érettségi technikákat fejlesztő workshopot is indítanak nyáron. A rendezvény előtt dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója megállapodott Horváth Levente Attila igazgatóval, hogy ősszel kihelyezett angol nyelvtanfolyamot indít az egyetemi egység az iskolában, amelynek célja, hogy minél több diák nyelvvizsgát tegyen.

 

Az akadémia folyamatosan látogat szegedi és vidéki középiskolákat, hogy ismertessék a diákokkal a Szegedi Tudományegyetem által kínált, továbbtanulásukat segítő ehetőségeket.


Borbola Lilla

Fotó: SZTE Junior Akadémia


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *