Kihelyezett nyelvtanfolyamot visz az SZTE Junior Akadémia a szakgimnáziumba

Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolában járt az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az egyetemi egység megállapodott az intézmény igazgatójával abban, hogy ősszel kihelyezett nyelvtanfolyamot indít az iskolában. Emellett tájékoztatták a 11. osztályos diákokat arról, milyen továbbtanulásukat segítő lehetőségeket tudnak igénybe venni az akadémián.

Továbbtanulásra biztatja a szegedi Kossuth Zsuzsásokat is az SZTE Junior Akadémia (SZJA). Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori diákjai közül biológusnak, óvónőnek, majd tanítónőnek is készült Kemény Zsanett, az SZTE Junior Akadémia irodavezetője, végül mégis teljesen más szakirányt választott. Saját történetével arra biztatta 2020. március 2-i előadásán a 11. osztályos Kossuth Zsuzsás diákokat, ne féljenek attól, hogy rossz döntést hoznak továbbtanulásukkal kapcsolatban, hiszen menet közben is változtathatnak elképzeléseiken. A lényeg, hogy elhiggyék: képesek arra, hogy tanuljanak.


junior_akademia


Az SZTE Junior Akadémia többféle módon is segíti a továbbtanulást tervező diákoknak. Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok mellett – többek között – ingyenes pályaorientációs tanácsadást kínál az SZTE Karrier Irodával együttműködve, de érettségi technikákat fejlesztő workshopot is indítanak nyáron. A rendezvény előtt dr. Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója megállapodott Horváth Levente Attila igazgatóval, hogy ősszel kihelyezett angol nyelvtanfolyamot indít az egyetemi egység az iskolában, amelynek célja, hogy minél több diák nyelvvizsgát tegyen.

 

Az akadémia folyamatosan látogat szegedi és vidéki középiskolákat, hogy ismertessék a diákokkal a Szegedi Tudományegyetem által kínált, továbbtanulásukat segítő ehetőségeket.


Borbola Lilla

Fotó: SZTE Junior Akadémia


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.