Tandíjfelezéssel segíti leendő hallgatóit a BTK

Végzős középiskolás diákoknak adták át a tandíjfelező ösztöndíjakat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon. A kommunikáció- és médiatudomány szak sajátos ösztöndíjára kreatív anyaggal pályázhattak a diákok.

Öt végzős középiskolásnak adta át Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja 2020. február 4-én, kedden a tandíjfelező ösztöndíjakat. A támogatást a BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék indította közösen a karral, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a leendő hallgatók tanulmányait.


A pályázatra olyan végzős középiskolások adhatták be kreatív alkotásaikat, akik 2020 szeptemberétől a kommunikáció- és médiatudomány szakon szeretnének tanulni. A diákok idén három kategóriában pályázhattak. A végzősök készíthettek egy videót vagy írhattak egy esszét kedvenc filmükről, sorozatukról, videójátékukról, vagy könyvükről, megformálhatták az SZTEKOMM logóját, vagy készíthettek egy reklámot egy fiktív terméknek vagy szolgáltatásnak is. Idén a hat legtehetségesebb diákot jutalmazták, akiknek első egyetemi félévi önköltségi díjának felét, illetve negyedét a tanszék vállalja át.


Első helyen végzett Dávid Ákos és Juhász Krisztián, akiknek az első egyetemi félévük tandíjának felét támogatja a tanszék. Második helyen végzett Nagy Erika, Prokes Imola, Juhász Viktória és Nagy-Mikola Sándor, akik pedig első félévük tandíjának a negyedét nyerték el.


SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.
Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *