Tandíjfelezéssel segíti leendő hallgatóit a BTK

Végzős középiskolás diákoknak adták át a tandíjfelező ösztöndíjakat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon. A kommunikáció- és médiatudomány szak sajátos ösztöndíjára kreatív anyaggal pályázhattak a diákok.

Öt végzős középiskolásnak adta át Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja 2020. február 4-én, kedden a tandíjfelező ösztöndíjakat. A támogatást a BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék indította közösen a karral, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a leendő hallgatók tanulmányait.


A pályázatra olyan végzős középiskolások adhatták be kreatív alkotásaikat, akik 2020 szeptemberétől a kommunikáció- és médiatudomány szakon szeretnének tanulni. A diákok idén három kategóriában pályázhattak. A végzősök készíthettek egy videót vagy írhattak egy esszét kedvenc filmükről, sorozatukról, videójátékukról, vagy könyvükről, megformálhatták az SZTEKOMM logóját, vagy készíthettek egy reklámot egy fiktív terméknek vagy szolgáltatásnak is. Idén a hat legtehetségesebb diákot jutalmazták, akiknek első egyetemi félévi önköltségi díjának felét, illetve negyedét a tanszék vállalja át.


Első helyen végzett Dávid Ákos és Juhász Krisztián, akiknek az első egyetemi félévük tandíjának felét támogatja a tanszék. Második helyen végzett Nagy Erika, Prokes Imola, Juhász Viktória és Nagy-Mikola Sándor, akik pedig első félévük tandíjának a negyedét nyerték el.


SZTEinfo


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.

Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *