IMG_2556

Nyílt nap – segít a döntésben

Miért hasznos a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja? – erről kérdeztük egyiküket. A 12. osztályos Magyar Olivér, az SZTE Gyakorló Gimnáziumából arra buzdítja kortársait, hogy szombat délelőttre ne csináljanak másik programot.

Nagy dilemma volt számomra, hogy orvosi vagy fogorvosi pályára lépjek. Sokat segített a döntésemben, hogy részt vettem a Szegedi Tudományegyetem tavalyi nyílt napján. Az ÁOK és a FOK standján részletesen elmagyarázták, mire számíthatok ha az egyik, ha a másik pályát választom – hallottuk Magyar Olivértől. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzős diákja az előző rendezvényen betekintést nyerhetett, milyen is egy egyetemi tanóra, milyen tantárgyai lennének ha orvosnak, ha fogorvosnak tanulna. Mik a különbségek, a lehetőségek.IMG_2530

Sokat hallott a pezsgő diákéletről, a kulturális programokról, kikapcsolódási-, sportolási lehetőségekről, valamint az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, amelyekkel élni is szeretne a sikeres felvételi után. - Mindenkinek ajánlom a részvételt, mert rengeteg hasznos információval, tanáccsal gazdagodhatunk – magyarázta Olivér, aki idén is részt vesz az SZTE nyílt napján.

IMG_2538

 

Érdemes ellátogatni az eseményre, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól.


IMG_2559


A nyílt napról korábban itt írtunk.


 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *