IMG_2556

Nyílt nap – segít a döntésben

Miért hasznos a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja? – erről kérdeztük egyiküket. A 12. osztályos Magyar Olivér, az SZTE Gyakorló Gimnáziumából arra buzdítja kortársait, hogy szombat délelőttre ne csináljanak másik programot.

Nagy dilemma volt számomra, hogy orvosi vagy fogorvosi pályára lépjek. Sokat segített a döntésemben, hogy részt vettem a Szegedi Tudományegyetem tavalyi nyílt napján. Az ÁOK és a FOK standján részletesen elmagyarázták, mire számíthatok ha az egyik, ha a másik pályát választom – hallottuk Magyar Olivértől. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzős diákja az előző rendezvényen betekintést nyerhetett, milyen is egy egyetemi tanóra, milyen tantárgyai lennének ha orvosnak, ha fogorvosnak tanulna. Mik a különbségek, a lehetőségek.IMG_2530

Sokat hallott a pezsgő diákéletről, a kulturális programokról, kikapcsolódási-, sportolási lehetőségekről, valamint az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, amelyekkel élni is szeretne a sikeres felvételi után. - Mindenkinek ajánlom a részvételt, mert rengeteg hasznos információval, tanáccsal gazdagodhatunk – magyarázta Olivér, aki idén is részt vesz az SZTE nyílt napján.

IMG_2538

 

Érdemes ellátogatni az eseményre, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól.


IMG_2559


A nyílt napról korábban itt írtunk.


 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *