Irodalmi és kultúrtörténeti verseny középiskolásoknak - Számozatlan mondatok az Esterházy család életéből

2020. április 14-én lesz 70 éve, hogy megszületett Esterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara ebből az alkalomból három fordulós irodalmi és kultúrtörténeti versenyt hirdet középiskolásoknak.

Az 1-2. forduló feladatait a csapatok online küldik be, a verseny döntőjét pedig az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Szegeden rendezik meg az Esterházy 70 című egész napos programon. Az 1-2. forduló összesített pontszámai alapján a legjobb 3 csapatot szóbeli döntőre várják 2020. április 21-én. A döntőbe kerülő csapatok tagjai értékes jutalmakat nyernek. A felkészülést ajánlott olvasmányokkal segítik.


kozepiskolas_verseny


A döntőről videófelvétel készül, és élőben közvetítik a BTK középiskolásoknak készülő oldalán.


A verseny zsűrije:

prof. dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja

prof. dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár, a Magyar Irodalmi Tanszék vezetője

dr. habil. Szabó Gábor docens, Magyar Irodalmi Tanszék, Esterházy-kutató

dr. habil. Zvara Edina docens, Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék, művelődéstörténész

Zs. Sejtes Györgyi kutatótanár, az SZTE Juhász Gyula gyakorlóiskolájának igazgatóhelyettese

 

A verseny díjainak fölajánlója a Magvető Kiadó. A versenyfelhívás itt elérhető.


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *