Kiemelt_informatika_rangsoron_SZTE

Az informatikatudományi rangos listára is fölkerült az SZTE

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb 749 felsőoktatási intézményét rangsorolták idén októberben, melyek közé az SZTE is bekerült a 601+ helyen, egyetemben egy másik magyar egyetemmel.

A szeptemberi világrangsor után októberben közzétette legfrissebb tudományterületi ranglistáját a Times Higher Education (THE). Az informatikai tudományok területén az SZTE először ért el helyezést a rangsorban, így jelenleg az egy másik magyar egyetemmel, az ELTE-vel közösen foglalhatja el a 601+ helyezést.

 

A THE tudományterületi listáján a világ 749 legjobb egyetemét és felsőoktatási intézményét sorolta fel idén októberben. A rangsort 5 mutató alapján állítják fel évről-évre. Figyelembe veszik az oktatást és tanulási környezetet, a kutatást, az idézettséget, a nemzetközi karaktert, és a tudástranszfert. Ezek a mutatók ugyanazok, mint a World University Rankings esetében, csak más a súlyozás. Ezen a Computer science listán nagyobb a súlya az ipari bevételeknek, az oktatói és kutatói reputációnak, s valamivel kisebb a szerepe a publikálással kapcsolatos aktivitásnak, míg a nemzetközi mutatók súlya megegyezik.

 

A teljes lista elérhető a THE weboldalán.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.




További hallgatói vélemények >>>