US-News-and-World-Report

Amerikai rangsorban is a világ legjobbjai között az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem több területen is felkerült a U.S. News & World Report Education 2020. évi felsőoktatási tematikus világrangsorára. A Szegedi Tudományegyetem világszinten a 688. helyezést érte el, Európán belül pedig a 301. intézmény. A gyógyszerésztudomány területén hazánk legjobb egyeteme lett az SZTE.

Nemrégiben tette közzé legfrissebb, 2020-as felsőoktatási rangsorát a U.S. News & World Report Education, melyben 80 ország 1500 egyetemét vizsgálták. Az amerikai rangsor világ és európai szinten is számba vette a legjobb egyetemeket, emellett pedig tudományterületek szerint is rangsorolta az intézményeket.


A Szegedi Tudományegyetem a világrangsor 688. helyét foglalta el, míg az európai egyetemeket nézve a 301. helyen áll. Hazai viszonylatban a 4. legjobb eredményt érte el a szegedi intézmény.


Egyetlen magyar egyetemként került fel az SZTE a gyógyszerésztudományi listára, a világrangsorban a 231. helyen áll. Az ideg- és viselkedéstudományok listán hazai viszonylatban a legjobb vidéki egyetemként, a világ ranglistán a 366. helyen végzett az SZTE. A kémia tudományterületi ranglistán az 525. a Szegedi Tudományegyetem, ezzel az eredménnyel pedig a legjobb vidéki egyetem címet is magáénak mondhatja.


A hazai felsőoktatási intézmények között harmadik helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a biológia és biokémia területén, illetve az orvostudomány területén is. Előbbiben a 458. helyet, utóbbiban pedig az 520. helyet szerezte meg az összesített ranglistán.


A rangsor készítői 13 indikátor alapján hasonlították össze a világ 1500 egyetemét, ezek többsége az objektíven mérhető tudományos teljesítménnyel áll összefüggésben. Így például vizsgálták a publikációk számát és arányát, az idézettséget és a nemzetközi együttműködéseket is.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.



Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *