A színház és ami mögötte van: Színházi nyílt nap egyetemistáknak

Hasonló kulisszabejárásra nyílt már lehetőség ezelőtt is, de ezúttal kifejezetten egyetemistákat invitáltak meg a színház dolgozói.
 
A csaknem százfőnyi tömeg október 15-én a megnyitót követően spontán módon „felosztotta magát” az egyes alternatívák között, így a programokra maximális helykihasználással ugyan, de be lehetett férni. Sajnos azonban az egyik lehetőség kiválasztása automatikusan maga után vonta a másikról való lemondást.
Szenes Márta pszichológus vezetésével és ifjú színésztehetségekkel például helyzetgyakorlatokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők. Az amatőrök színészek segítségével Örkény-egyperceseket dolgoztak fel. Beszédtechnika órán Melkvi Bea színművésznő a legelképesztőbb nyelvtörők gyakorlása közben három húszfőnyi társaság beszédhibáit térképezte fel, annyi volt a látogató. Minden résztvevő személyre szóló visszajelzést kapott beszédállapotára vonatkozóan. A programok között szerepelt még táncóra, jelmezpróba és idegenvezetős séta is. Az ünnepélyes évadnyitón egyetemi tanárok ajánlották az aktuális évad egy-egy darabját, és a két esti előadást, Goldini-Mohácsi-Fuchs „A Kávéház”-át és a Szegedi Egyetemi Színház ingyenes „Kell egy csapat" című előadását. A rendezvény bizonyította, hogy a színház és az egyetemisták együtt jó csapat.

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.

Amer BatshoneAmer Batshone – GTK – International economy and business

Nálam az elsődleges szempont az volt, hogy Európában szerettem volna tanulni. Így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre, hiszen nagyon jó hírnévvel rendelkezik. A képzési területemről is azt hallottam, és most már tapasztaltam is, hogy nagyon színvonalas az oktatás, és megbecsülik a diplomát, amit itt szerzünk. Emellett nagyon olcsó itt az élet, úgyhogy megéri itt egyetemistának lenni.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *