A színház és ami mögötte van: Színházi nyílt nap egyetemistáknak

Hasonló kulisszabejárásra nyílt már lehetőség ezelőtt is, de ezúttal kifejezetten egyetemistákat invitáltak meg a színház dolgozói.
 
A csaknem százfőnyi tömeg október 15-én a megnyitót követően spontán módon „felosztotta magát” az egyes alternatívák között, így a programokra maximális helykihasználással ugyan, de be lehetett férni. Sajnos azonban az egyik lehetőség kiválasztása automatikusan maga után vonta a másikról való lemondást.
Szenes Márta pszichológus vezetésével és ifjú színésztehetségekkel például helyzetgyakorlatokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők. Az amatőrök színészek segítségével Örkény-egyperceseket dolgoztak fel. Beszédtechnika órán Melkvi Bea színművésznő a legelképesztőbb nyelvtörők gyakorlása közben három húszfőnyi társaság beszédhibáit térképezte fel, annyi volt a látogató. Minden résztvevő személyre szóló visszajelzést kapott beszédállapotára vonatkozóan. A programok között szerepelt még táncóra, jelmezpróba és idegenvezetős séta is. Az ünnepélyes évadnyitón egyetemi tanárok ajánlották az aktuális évad egy-egy darabját, és a két esti előadást, Goldini-Mohácsi-Fuchs „A Kávéház”-át és a Szegedi Egyetemi Színház ingyenes „Kell egy csapat" című előadását. A rendezvény bizonyította, hogy a színház és az egyetemisták együtt jó csapat.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.





Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.