Az ország legmodernebb EEG-laborja a szegedi Pszichológiai Intézetben

A Pszichológiai Intézet szeptembertől új helyre, a Bölcsészettudományi Kar (BTK) főépületébe költözött, és új laborokkal, új helyiségekkel gazdagodva folytathatja tovább működését.
 
A tanszékre meghívták egyetemi tanárnak Winkler István nemzetközileg is elismert EEG-kutatót. A BTK segített a tanszéknek abban, hogy a nagy szakmai tekintélyű kutatónak megfelelő labor is a rendelkezésére álljon, ami az egész intézet hasznát is szolgálja.
A fény- és hangszigetelt Grastyán Endre EEG Laborban számos pszichológiai kísérlet végezhető, például emlékezetkutatás, halláskutatás, nyelvkutatás. A tanszéken többek között azt is vizsgálják, hogy melyik típusú tudás marad meg a különböző agysérüléseknél.
A másik terem a Mérei Ferenc Viselkedéselemző Labor, ahol körben székeket látunk, a szoba egyik fala pedig detektívtükör. Itt folyik a vizsgálat maga. A labor elsősorban a társas helyzetek megfigyelésére alkalmazható, mint például a terapeuta-páciens párbeszédének elemzése, vagy a dominanciával, versengéssel, női-férfi párbeszéddel l kapcsolatos kutatások.
A fejlesztések előnyt jelentenek a mesterképzésben is, hiszen az idekerülő hallgatók rögtön bekapcsolódhatnak a kutatómunkába, és mire végeznek, már jártasak lesznek például az EEG vizsgálatokban, megfigyelés- és viselkedéselemzésben vagy az emlékezetkutatásban.
 

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.






Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>