Az ország legmodernebb EEG-laborja a szegedi Pszichológiai Intézetben

A Pszichológiai Intézet szeptembertől új helyre, a Bölcsészettudományi Kar (BTK) főépületébe költözött, és új laborokkal, új helyiségekkel gazdagodva folytathatja tovább működését.
 
A tanszékre meghívták egyetemi tanárnak Winkler István nemzetközileg is elismert EEG-kutatót. A BTK segített a tanszéknek abban, hogy a nagy szakmai tekintélyű kutatónak megfelelő labor is a rendelkezésére álljon, ami az egész intézet hasznát is szolgálja.
A fény- és hangszigetelt Grastyán Endre EEG Laborban számos pszichológiai kísérlet végezhető, például emlékezetkutatás, halláskutatás, nyelvkutatás. A tanszéken többek között azt is vizsgálják, hogy melyik típusú tudás marad meg a különböző agysérüléseknél.
A másik terem a Mérei Ferenc Viselkedéselemző Labor, ahol körben székeket látunk, a szoba egyik fala pedig detektívtükör. Itt folyik a vizsgálat maga. A labor elsősorban a társas helyzetek megfigyelésére alkalmazható, mint például a terapeuta-páciens párbeszédének elemzése, vagy a dominanciával, versengéssel, női-férfi párbeszéddel l kapcsolatos kutatások.
A fejlesztések előnyt jelentenek a mesterképzésben is, hiszen az idekerülő hallgatók rögtön bekapcsolódhatnak a kutatómunkába, és mire végeznek, már jártasak lesznek például az EEG vizsgálatokban, megfigyelés- és viselkedéselemzésben vagy az emlékezetkutatásban.
 

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *