KF_Kep-7

Tanácsok a felvételi jelentkezés véglegesítéséhez


Közeledik a jelentkezési határidő vége, ezért a Szegedi Tudományegyemre felvételizők számára összegyűjtöttük, hogy a jelentkezés benyújtásával kapcsolatban milyen teendői vannak:

  • Kiemelten fontos megnézni a felvételi tájékoztató kiegészítését, amiben fontos új információk találhatóak! Akkor is célszerű elolvasni, ha a jelentkező már benyújtotta a jelentkezését.
  • Ajánlott ellenőrizni minden adatot a jelentkezésben, hogy ne legyen benne hiba, vagy hiányosság! Ez segíti a jelentkezési lap végén található ellenőrzés funkció. Akik részletes segítséget szeretnének kapni az E-felvételihez, megtekinthetik az Oktatási Hivatal által készített videókat.
  • Ellenőrizni kell a közhiteles nyilvántartásból érkező adatokat a jelentkezési lapon, amennyiben már a jelentkezéskor rendelkezik érettségivel, oklevéllel, nyelvvizsgával.
  • Érdemes minél több szakot megjelölni, ami érdekli a felvételizőt, mert a határidőt követően újabb jelentkezési hely már nem rögzíthető!
  • Ellenőrizni, hogy biztosan minden választott képzés a megfelelő formában szerepel-e a jelentkezési lapon (munkarend, finanszírozási forma, telephely, stb.)
  • A jelentkezéskor rendelkezésre álló dokumentumokat is javasolt feltölteni.
  • Befizetni a kiegészítő eljárási díjat, akinek van díjköteles jelentkezése.
  • Véglegesítés előtt az SZTE Pontkalkulátorának segítségével a jelentkező megbizonyosodhat pontszámáról.
  • Hitelesítéssel lezárni a jelentkezést.

Még van idő átnézni a leadott jelentkezéseket, és további szakokat megjelölni, hiszen a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje: 2024. február 15.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.
További hallgatói vélemények >>>