Palyavalasztas_-_SZTE_felveteli

A jelentkezések feldolgozottságával változnak a felvételi pontszámok is

Mind az Oktatási Hivatal, mind pedig a felsőoktatási intézmények kollégái folyamatosan dolgozzák fel a feltöltött dokumentumokat, beérkezett adatokat. A munka egészen a ponthatárok megállapításáig tart, és ez hatással van az E-felvételiben megjeleníthető felvételi pontszámokra is.


Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában megtekinthetők az aktuálisan számított felvételi pontszámok.

Fontos: ha még van feldolgozatlan dokumentum (ez ellenőrizhető a Dokumentumok menüpontban), vagy még nem érkezett be valamilyen idei közhiteles elektronikus eredmény (lásd a Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontban), akkor a pontszámok sem lehetnek még véglegesek. Ugyanígy a felsőoktatási intézmények is végzik még a saját adataik rögzítését – intézményi pontok, vizsgaeredmények, mesterképzés részpontszámok –, amelynek eredménye szintúgy változtathat a pontszámokon.


A pontszámok megfelelő értelmezéséhez célszerű az E-felvételi felületén megjelenő információkat elolvasni.


Ponthatárok július 24-én


A felvételi ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én, szerdán késő este hirdetik ki. Akik megadták a mobilszámukat, azokat az este folyamán SMS-ben is értesítjük - ha esetleg nem kap valaki ilyet, akkor se aggódjon, nem ez a hivatalos értesítés. Az E-felvételiben mindenki személyre szabottan tudja majd megtekinteni a végeredményt, illetve az egész eljárást lezáró hivatalos irat, az ún. besorolási határozat is oda fog érkezni a július 24-ét követő napokban. Erről e-mailben is értesítést küldünk majd.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.



Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *