start_osztondij_970x250_1

Közeleg a dokumentumok feltöltési és a sorrendmódosítás határideje!

A jelentkezők számára néhány nap van még hátra a felvételi ügyinézésben: 2023. július 12-én éjfélig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat, módosíthatják adataikat és a korábban megjelölt szakok sorrendjét.


Bővebb információ a dokumentumok feltöltéséről: itt, a sorrendmódosításról pedig itt.

 

Az e-felvételiben ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. Egy dokumentum elutasítása esetén mindig olvasható az elutasítás indoka is, így az alapján könnyen javítható az esetleges hiba.

A feldolgozás néhány napot vesz igénybe, csak ezt követően jelenik meg az elbírálás eredménye az E-felvételiben, a Jelentkezéshez csatolt dokumentumok táblázatban.

Nem kell feltölteni az alábbiakat:

  • a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokat,
  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványokat, tanúsítványokat,
  • a 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet vagy felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben.

Vagyis az idén érettségizőknek nem kell feltölteniük az érettségi bizonyítványukat.

Információk a felvételi pontszámokról, a felvételi eljárás végeredménye

Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhető meg, hogy az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámok és azok részletei, vagyis hogy milyen eredményekből számolták.

A pontszámításról részletesen itt olvashat.

 

A ponthatárokat várhatóan július 26-án hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.


nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *