start_osztondij_970x250_1

Közeleg a dokumentumok feltöltési és a sorrendmódosítás határideje!

A jelentkezők számára néhány nap van még hátra a felvételi ügyinézésben: 2023. július 12-én éjfélig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat, módosíthatják adataikat és a korábban megjelölt szakok sorrendjét.


Bővebb információ a dokumentumok feltöltéséről: itt, a sorrendmódosításról pedig itt.

 

Az e-felvételiben ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. Egy dokumentum elutasítása esetén mindig olvasható az elutasítás indoka is, így az alapján könnyen javítható az esetleges hiba.

A feldolgozás néhány napot vesz igénybe, csak ezt követően jelenik meg az elbírálás eredménye az E-felvételiben, a Jelentkezéshez csatolt dokumentumok táblázatban.

Nem kell feltölteni az alábbiakat:

  • a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokat,
  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványokat, tanúsítványokat,
  • a 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet vagy felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben.

Vagyis az idén érettségizőknek nem kell feltölteniük az érettségi bizonyítványukat.

Információk a felvételi pontszámokról, a felvételi eljárás végeredménye

Az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhető meg, hogy az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámok és azok részletei, vagyis hogy milyen eredményekből számolták.

A pontszámításról részletesen itt olvashat.

 

A ponthatárokat várhatóan július 26-án hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu oldalon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményükről.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


gizem-gultekin

Gizem Gültekin – ÁJTK: nemzetközi kapcsolatok

Korábban Erasmusosként, jelenleg Stipendium ösztöndíjasként tanulok az SZTE-n. Az intézmény és a város is csodálatos. Számos kapcsolatépítési és kikapcsolódási, sportolási lehetőséget biztosítanak. Nagyszerű élmény és tapasztalat itt tanulni, szeretnék a jövőben is Szegeden maradni és folytatni tanulmányaimat.




kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.