Információ felvételizőknek - Mit kell tennem az elkövetkezendő időszakban?


Tisztelt Felvételiző!

Köszönjük, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett! A felvételi eljárás alatt hírleveleinkkel folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális információkról és tennivalókról. Tartson velünk, készüljünk együtt az egyetemi tanulmányokra!

Felvételi információk

Megnyílt az elektronikus ügyintézés a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében. A jelentkezők itt módosíthatják a személyes adataikat, egy alkalommal a jelentkezéseik sorrendjét, és csatolhatják a szükséges dokumentumokat.

Az E-felvételi ügyintézési felületén a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók.

Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, a feldolgozás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. A még hiányzó dokumentumok benyújtásának, valamint az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje 2023. július 12. (szerda) éjfél. 

 

Az Oktatási Hivataltól a napokban kapták meg a hiánypótlási felszólítást azok a jelentkezők, akiknél a feldolgozás során megállapították, hogy a pontszámításhoz szükséges középiskolai bizonyítványuk része vagy egésze hiányzik.

Azok a jelentkezők, kaptak ilyen levelet, akik a jelentkezésük benyújtásakor valamilyen formában – akár osztályzatok megadásával, akár legalább egy bizonyítványoldal feltöltésével – jelezték, hogy szeretnének tanulmányi pontot számíttatni, ezt azonban a felvételi nyilvántartásban aktuálisan található adatok alapján egyelőre nem tudják számukra megtenni.

Azok is kaptak levelet, akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik. Az érettségi vizsgára bocsátás feltétele a tanulmányok sikeres lezárása, az év végi bizonyítvány kiállítása. Amennyiben ennek ellenére a bizonyítvány hiányzó oldala még nem áll a jelentkező rendelkezésére, mert azt az iskolától nem kapta meg, akkor rá a 2023. július 12-i (tanulmányaikat külföldön befejezők esetében 2023. július 18-i) határidő vonatkozik – legkésőbb eddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, adatokat.

Javasolt azonban a kézhez vétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt, hiszen annál hamarabb fel tudják dolgozni, és az esetleges hibákat, hiányosságokat is van még lehetőség javítani, pótolni a dokumentumpótlás végső határidejéig. További információk a dokumentumokról a Felvételi Tájékoztatóban.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *