Információ felvételizőknek - Mit kell tennem az elkövetkezendő időszakban?


Tisztelt Felvételiző!

Köszönjük, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett! A felvételi eljárás alatt hírleveleinkkel folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális információkról és tennivalókról. Tartson velünk, készüljünk együtt az egyetemi tanulmányokra!

Felvételi információk

Megnyílt az elektronikus ügyintézés a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében. A jelentkezők itt módosíthatják a személyes adataikat, egy alkalommal a jelentkezéseik sorrendjét, és csatolhatják a szükséges dokumentumokat.

Az E-felvételi ügyintézési felületén a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók.

Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, a feldolgozás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. A még hiányzó dokumentumok benyújtásának, valamint az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje 2023. július 12. (szerda) éjfél. 

 

Az Oktatási Hivataltól a napokban kapták meg a hiánypótlási felszólítást azok a jelentkezők, akiknél a feldolgozás során megállapították, hogy a pontszámításhoz szükséges középiskolai bizonyítványuk része vagy egésze hiányzik.

Azok a jelentkezők, kaptak ilyen levelet, akik a jelentkezésük benyújtásakor valamilyen formában – akár osztályzatok megadásával, akár legalább egy bizonyítványoldal feltöltésével – jelezték, hogy szeretnének tanulmányi pontot számíttatni, ezt azonban a felvételi nyilvántartásban aktuálisan található adatok alapján egyelőre nem tudják számukra megtenni.

Azok is kaptak levelet, akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik. Az érettségi vizsgára bocsátás feltétele a tanulmányok sikeres lezárása, az év végi bizonyítvány kiállítása. Amennyiben ennek ellenére a bizonyítvány hiányzó oldala még nem áll a jelentkező rendelkezésére, mert azt az iskolától nem kapta meg, akkor rá a 2023. július 12-i (tanulmányaikat külföldön befejezők esetében 2023. július 18-i) határidő vonatkozik – legkésőbb eddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, adatokat.

Javasolt azonban a kézhez vétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt, hiszen annál hamarabb fel tudják dolgozni, és az esetleges hibákat, hiányosságokat is van még lehetőség javítani, pótolni a dokumentumpótlás végső határidejéig. További információk a dokumentumokról a Felvételi Tájékoztatóban.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.




Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.