UNKP

Bemutatjuk az Új Nemzeti Kiválóság Programot

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-ban indult, több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló program, melynek célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogassa.



koncz_erikaAz ÚNKP olyan – alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló – hallgatókat, doktorjelölteket, valamint fiatal oktatókat, kutatókat támogat, akik a programban részt vevő felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A pályázat futamideje: 5 vagy 10 hónap. Pályázónként elnyerhető ösztöndíjtámogatás: 100 000 Ft/hó/fő.


Koncz Erika, a Gazdaságtudományi Kar marketing mesterszakos hallgatója az ÚNKP keretében elnyerte a Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatairól kérdeztük.


Miért döntöttél úgy, hogy megpályázod ezt a lehetőséget?

A mesterképzés keretében beadandó szakdolgozatomhoz kerestem témát, eközben döntöttük el az évfolyamtársammal, hogy TDK-dolgozatot is írunk a témából. Ehhez jelent támogatást az ÚNKP.


Volt-e már korábbi pályázatírási tapasztalatod?

Az ÚNKP nem klasszikus értelemben vett pályázat, kutatási tervet kellett készíteni. Ilyen tapasztalatom volt már a korábbi tanulmányaim során.


Milyen vállalásokat tettél a pályázatodban?

A TDK-dolgozat vállalása kötelező, én ráadásul még vállaltam konferencián való részvételt, valamint a témám bemutatását a dolgozatom témavezetője által tartott kurzuson.


Mi a szakmai jelentősége ennek az ösztöndíjnak?

Ezt az ösztöndíjat kevés hallgató nyeri el, ami az én karomon tíz fő alatti létszámot jelent. További céljaim miatt is fontos volt, mert doktori képzésen szeretném a tanulmányaimat folytatni. A jelentkezéskor jól mutat, hogy volt már korábban tudományos ösztöndíjam. Ezek mellett visszajelzést kaptam arról, hogy a kutatási tervem és a kutatási témám jól sikerült.


Mit javasolsz azoknak, akik a jövőben szeretnék ezt a pályázatot választani?

Eddigi tanulmányaim alatt törekedtem arra, hogy minél több tevékenységet vállaljak a tanulás mellett, ezeket a pályázatomba is bele tudtam írni: a Marketing Klub elnöke vagyok, dolgoztam a HÖK-irodán irodavezetőként, marketing gyakornokként a GTK-n, ahol demonstrátor is voltam, valamint Discipuli pro Universitate díjat nyertem.


Az ÚNKP nagy támogatást jelent. Akinek van jó kutatási témája, érdemes belevágnia, mert mind a TDK, mint az ÚNKP jó lehetőség a szakmai fejlődésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.




Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *