qs_2019

Szegeden, szabadon

Vagány, trendi, fiatalos – akár ezekkel a jelzőkkel is illethetnénk a Tisza-parti várost, melynek mediterrán hangulata, pezsgő kulturális élete, valamint sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra alkalmas lehetőségei kétségkívül határon innen s túl egyaránt vonzzák a fiatalokat.



Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!


A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, illetve az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni a város szabadidős, kulturális életébe.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

– A kikapcsolódást a teraszos éttermek, kávézók biztosítják az adott tanév tavaszi és őszi félévében a hallgatóknak. Az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” vár bennünket – hívja fel a figyelmet Szekeres Nikolett. Az SZTE GTK hallgatója emlékeztetett: a szegedi szórakozóhelyek rendre akciókkal és különböző kedvezményekkel is kedveskednek az egyetemistáknak.

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum és a Vármúzeum gondoskodik.

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.


Kerékpárra ülve látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente megtekintése különleges élményt nyújthat bárki számára.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.





Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.


További hallgatói vélemények >>>