Szte Nyílt Nap

Rövidesen kezdődik a Felvételi Eljárás a 2023 szeptemberében induló képzésekre

A Felvételi Tájékoztató legkésőbb 2022. december 31-ig jelenik meg a www.felvi.hu oldalon, mely a Tájékoztató hivatalos honlapja.


A Tájékoztatóban megtalálható információk:

  • határidők
  • pontszámítási szabályok
  • benyújtandó dokumentumok
  • központi eljárási és felvételi szabályok
  • intézményi meghirdetések és pontszámítási szabályok, követelmények
  • összefoglaló táblázatok

Változások a felvételi eljárásban 2023-tól:


Valtozasok_a_felveteli_eljarasban


Forrás: Oktatási Hivatal

A Tájékoztató megjelenésével egyidőben megnyílik a jelentkezés lehetősége is felvételizőink számára. Az e-felvételire regisztrálni www.felvi.hu oldalon lehet.


Az eddigi éveknek megfelelően az összpontszámok többféle pontszámítási mód alkalmazásával, a jelentkező számára legkedvezőbb módon kerülnek kialakításra.


Minden jelentkező maximum 6 jelentkezési helyet adhat meg. Ugyanazon képzés állami ösztöndíjas (A) és Önköltséges (K) képzési formája a jelentkezési hely szempontjából egy jelentkezési helynek számít!


Három képzés jelölhető díjmentesen. A további (legfeljebb három) jelentkezési helyekért 2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni jelentkezésenként.


Az egyes szakokkal kapcsolatos kérdéseket a https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon található kari elérhetőségeinket tehetik fel.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *