Coursera_nyito

Készülj az egyetemre a Courserával!

A Szegedi Tudományegyetemen tervezed a jövődet? Akkor tarts velünk a következő hónapokban! Segítünk felkészülni az érettségire, a felvételire és az egyetemi életre.


A Szegedi Tudományegyetem 2019 óta működik együtt a Courserával a világ legnagyobb online oktatási platfromjával, ahol a tanfolyamokat a világ élvonalában lévő egyetemek és vállalatok hirdetik meg, mint például a Yale University, John Hopkins University, Google, Meta, IBM, Microsoft.


A Coursera for SZTE program keretében az egyetem polgárai díjmentesen férhetnek hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus teljesítését igazoló oklevelekhez.Élj már most az egyetemi polgárokat megillető lehetőségekkel! Amennyiben a felvételi eljárás során első helyen jelölöd meg a Szegedi Tudományegyetemet, csatlakozhatsz a Coursera for SZTE programhoz.

 

Miért érdemes csatlakozni a programoz?

  • Otthonról, kötöttségek nélkül lehetsz a világ leghíresebb egyetemeinek, vállalatainak a diákja.
  • A Courserán a kurzusokat bármikor felveheted, a saját időbeosztásodnak megfelelően teljesítheted, sőt, ha mégsem tetszik a tanyanyag, bármikor abbahagyhatod.
  • Nagyszerű kurzusok közül választhatsz, amelyek között találhatsz olyat, ami az érettségire készít fel és olyat is, ami a választott szakodhoz áll közel.
  • A kurzusok sikeres elvégzése után az azt meghirdető egyetem vagy vállalat által kiállított igazolás tulajdonosa leszel.
  • Ezt az igazolást az SZTE-n kreditre válthatod, így gyorsabban haladhatsz egyetemi tanulmányaiddal.
  • Ezek az igazolások később a munka világában is hasznosak lesznek, hiszen az önéletrajozdhoz is csatolhatod őket.

 

Mit kell tenned?

Csak pár egyszerű lépés választ el attól, hogy Te is élvezhesd az SZTE polgárait megillető előnyöket.

  1. Jelöld első helyen a felvi.hu oldal jelentkezési felületén az SZTE valamelyik képzését.
  2. Készíts erről egy képernyőképet, amin látszik a felvételi azonosító számod is.
  3. Töltsd ki, és add be az egyetem Modulo rendszerében elérhető űrlapot.

Az űrlap beadása után, legkésőbb a következő munkanapon már érkezik is a megadott e-mail címre a meghívód, így regisztrálhatsz a Coursera for SZTE Felvételizőknek programra.

 

Regisztrálj már ma, és készüljünk együtt az érettségire és az egyetemi tanulmányaidra!

 

A hozzáférés személyre szóló, a felvételi eljárásban megadott névvel és e-mail címmel vehető igénybe 2023. július 7-ig történő regisztrációval. A regisztráció a jelentkező részéről semmiféle kötelezettséggel nem jár.

A kuzusok felvételére a Coursera for SZTE tanulmányi rendszerében 2023. július 31-ig van lehetőség, a vizsgák teljesítési határideje 2023. augusztus 31. Sikeres vizsga esetén a hallgató a kurzus teljesítéséről digitálisan aláírt oklevelet kap PDF formátumban.

 

A Coursera for SZTE programhoz a személyre szóló hozzáférés értéke 100.000,- Ft, másra nem átruházható.

 

Milyen kurzusokat ajánl az SZTE?

A Coursera for SZTE programban felvételizőként is remek közül választhatsz. Ezek között vannak olyanok, amelyek az érettségire vagy éppen a választott egyetemi szakodra készítenek fel, és vannak olyanok is, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésében segítenek. Néhány példa a legnépszerűbb kurzusok közül:

Szeretnéd, hogy jól sikerüljön az érettségi vizsga? Gondolkodsz azon, hogy vajon az egyetemen is úgy kell majd tanulni, mint eddig? A Coursera első magyar nyelvű kurzusa, A tanulás tanulása segít felkészülni a rád váró megmérettetésekre

Az érettségi évében nagy a nyomás, mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából. A Yale University kurzusa segít rátalálni az egyensúlyra, és így a sikerhez vezető útra.

Valószínűleg már középiskolai tanulmányaid alatt is tartottál kiselőadásokat. Ez majd az egyetemen sem lesz másképp. A Successful Presentation kurzuson olyan trükköket és praktikákat sajátíthatsz el, amiket a legjobb előadók használnak.

 

 

A tudás határtalan, ahogyan a felhasználási lehetőségei is.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.


További hallgatói vélemények >>>