Coursera_nyito

Készülj az egyetemre a Courserával!

A Szegedi Tudományegyetemen tervezed a jövődet? Akkor tarts velünk a következő hónapokban! Segítünk felkészülni az érettségire, a felvételire és az egyetemi életre.


A Szegedi Tudományegyetem 2019 óta működik együtt a Courserával a világ legnagyobb online oktatási platfromjával, ahol a tanfolyamokat a világ élvonalában lévő egyetemek és vállalatok hirdetik meg, mint például a Yale University, John Hopkins University, Google, Meta, IBM, Microsoft.


A Coursera for SZTE program keretében az egyetem polgárai díjmentesen férhetnek hozzá ezekhez a tananyagokhoz és a kurzus teljesítését igazoló oklevelekhez.Élj már most az egyetemi polgárokat megillető lehetőségekkel! Amennyiben a felvételi eljárás során első helyen jelölöd meg a Szegedi Tudományegyetemet, csatlakozhatsz a Coursera for SZTE programhoz.

 

Miért érdemes csatlakozni a programoz?

  • Otthonról, kötöttségek nélkül lehetsz a világ leghíresebb egyetemeinek, vállalatainak a diákja.
  • A Courserán a kurzusokat bármikor felveheted, a saját időbeosztásodnak megfelelően teljesítheted, sőt, ha mégsem tetszik a tanyanyag, bármikor abbahagyhatod.
  • Nagyszerű kurzusok közül választhatsz, amelyek között találhatsz olyat, ami az érettségire készít fel és olyat is, ami a választott szakodhoz áll közel.
  • A kurzusok sikeres elvégzése után az azt meghirdető egyetem vagy vállalat által kiállított igazolás tulajdonosa leszel.
  • Ezt az igazolást az SZTE-n kreditre válthatod, így gyorsabban haladhatsz egyetemi tanulmányaiddal.
  • Ezek az igazolások később a munka világában is hasznosak lesznek, hiszen az önéletrajozdhoz is csatolhatod őket.

 

Mit kell tenned?

Csak pár egyszerű lépés választ el attól, hogy Te is élvezhesd az SZTE polgárait megillető előnyöket.

  1. Jelöld első helyen a felvi.hu oldal jelentkezési felületén az SZTE valamelyik képzését.
  2. Készíts erről egy képernyőképet, amin látszik a felvételi azonosító számod is.
  3. Töltsd ki, és add be az egyetem Modulo rendszerében elérhető űrlapot.

Az űrlap beadása után, legkésőbb a következő munkanapon már érkezik is a megadott e-mail címre a meghívód, így regisztrálhatsz a Coursera for SZTE Felvételizőknek programra.

 

Regisztrálj már ma, és készüljünk együtt az érettségire és az egyetemi tanulmányaidra!

 

A hozzáférés személyre szóló, a felvételi eljárásban megadott névvel és e-mail címmel vehető igénybe 2023. július 7-ig történő regisztrációval. A regisztráció a jelentkező részéről semmiféle kötelezettséggel nem jár.

A kuzusok felvételére a Coursera for SZTE tanulmányi rendszerében 2023. július 31-ig van lehetőség, a vizsgák teljesítési határideje 2023. augusztus 31. Sikeres vizsga esetén a hallgató a kurzus teljesítéséről digitálisan aláírt oklevelet kap PDF formátumban.

 

A Coursera for SZTE programhoz a személyre szóló hozzáférés értéke 100.000,- Ft, másra nem átruházható.

 

Milyen kurzusokat ajánl az SZTE?

A Coursera for SZTE programban felvételizőként is remek közül választhatsz. Ezek között vannak olyanok, amelyek az érettségire vagy éppen a választott egyetemi szakodra készítenek fel, és vannak olyanok is, amelyek a szabadidő hasznos eltöltésében segítenek. Néhány példa a legnépszerűbb kurzusok közül:

Szeretnéd, hogy jól sikerüljön az érettségi vizsga? Gondolkodsz azon, hogy vajon az egyetemen is úgy kell majd tanulni, mint eddig? A Coursera első magyar nyelvű kurzusa, A tanulás tanulása segít felkészülni a rád váró megmérettetésekre

Az érettségi évében nagy a nyomás, mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából. A Yale University kurzusa segít rátalálni az egyensúlyra, és így a sikerhez vezető útra.

Valószínűleg már középiskolai tanulmányaid alatt is tartottál kiselőadásokat. Ez majd az egyetemen sem lesz másképp. A Successful Presentation kurzuson olyan trükköket és praktikákat sajátíthatsz el, amiket a legjobb előadók használnak.

 

 

A tudás határtalan, ahogyan a felhasználási lehetőségei is.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.
Monori CsengeMonori Csenge – BTK – néprajz

Azért jelentkeztem Szegedre, mert az SZTE egy nagyon kiemelkedő és jó hírű egyetem. Az oktatás rendkívül színvonalas. Nagyon szeretek ide járni, mert sok rendezvény szól a hallgatóknak, amelyeken igazán jól ki lehet kapcsolódni a tanulás mellett is. Nálunk különösen jó a közösség is, tanulás szempontjából nagyon segítőkész mindenki.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *